Badem ve Fındık Krokanlı Pasta

Ocak 06, 2015

ALMOND & HAZELNUT CROQUANT CAKE

Canım babamın doğumgünü için hazırladım bu pastayı. Sade ama keyifli bir pasta olsun istedim. Karamelin bu kadar estetik olabileceğini ve bir pastaya bu kadar yakışabileceğini tahmin etmemiştim doğrusu. İtiraf etmeliyim ki; son zamanlarda hazırladığım, en sevdiğim pastam bu oldu.
Bu vesile ile babacığıma tekrar “iyi ki doğdun ve benim babam oldun” diyor ve hemen tarife geçiyorum.
Sevgiyle kalın.

 IMG_6697

Pandispanya İçin Malzemeler;
  • 4 adet oda ısısında yumurta
  • 150 gr toz şeker 
  • 60 gr un 
  • 60 gr mısır nişastası 
  • 1 fiske tuz
  • 1 adet çubuk vanilya tohumu yada1 çay kaşığı  vanilya ektresi
Yapılışı;
Fırınınızı 175°C’de ısıtın. Toz şeker hariç tüm kuru malzemeleri eleyerek bir kenara alın.Yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Yumurta aklarını, tuz ve toz şekerin yarısı ile kar haline gelene kadar iyice çırpın. Diğer yandan yumurta sarılarını, vanilya tohumu ve şekerin diğer yarısıyla krema haline gelene kadar iyice çırpın. Bir miktar kar haline getirdiğiniz karışımı yumurta sarılarından oluşan karışıma ekleyin ve karıştırın. Böylece malzemenin incelip eklenecek diğer malzemelerle daha rahat karışması sağlamış olursunuz.  Kalan yumurta karını da ilave edin ve tahta bir kaşıkla çok az karıştırın. Eleyip hazırlamış olduğunuz un karışımını bu karışıma ilave ederken tekrar eleyerek ekleyin ve katlama yöntemi ile  çok fazla karıştırıp hamuru söndürmeden homojen bir karışım elde edin.
24 cm’lik kelepçeli kalıbın kenarlarını hamurun taşma yapmaması için yağlı kağıt ile destekleyerek hamuru kalıba dökün ve ortalama 30-40 dakika önceden ısıttığınız fırında pişirin. Kürdan testiyle kontrol ederek fırından çıkarın ve soğuması için kenara alın.
IMG_6704
Kreması için Malzemeler; 
  • 1 paket Vanilya aromalı  Crème Olé
  • 1 kutu krema
  • 1  + 1/2 su bardağı süt
Ara krema için, her zaman hazırladığınız pastacı kremasını pişirdikten sonra bir kutu krema ekleyip çırparak hazırlayabilirsiniz. Bu pasta için hazır bir krema karışımı tercih ettim. Vanilya aromalı  Crème Olé olarak satın alacağınız kremayı pişirmeden hazırlayabiliyorsunuz. Üzerinde belirtilen süt miktarını azaltıp, kutu krema ekleyerek hazırlayabilirsiniz.
Fındıklı ve Bademli Krokan  için Malzemeler;
  • 1/2 su bardağı fındık
  • 1/2 su bardağı badem
  • 1 su bardağı toz şeker
IMG_6705
Yapılışı;
Teflon tava içerisinde şekeri eritin. Rengi amberimsi bir hal alınca fındık ve bademleri bütün olarak ekleyin. Fındık ve bademlerin tamamen karamelle kaplanması için karıştırıp yağlı bir kağıt üzerine düz bir şekilde dökün. Soğuduktan sonra üzerine bir yağlı kağıt serip merdaneyle geçin ve irili ufaklı parçalar şeklinde kırılmasını sağlayın.  Kapaklı bir kavanoz içerisinde saklayabilirsiniz.
Dilerseniz pastayı süslemek için karameli aynı şekilde hazırlayıp, bir kaşık ile yağlı kağıt üzerine şekiller yapabilirsiniz. Çöp şiş çubuklarına batırdığınız fındıkları karamel sosa batırıp pasta dekoru hazırlayabilirsiniz.
Pastayı birleştirme aşaması en kolay kısmı. Pandispanyayı ikiye ayırın ve kremadan kenarlardan hafifçe taşıp görünecek şekilde arasına sürün üzerine dilediğiniz kadar fındıklı ve bademli krokan serpiştirin ve diğer pandispanyayı yerleştirin. Üzerine kenarlardan boşluk bırakacak şekilde krema sürün. Krokan, karamelli fındıklar ve karamel parçalarıyla süsleyin. Fındıklı karamel damlalarını ve karamel süsleri servisden hemen önce yerleştirmenizde fayda var; aksi takdirde erime yapabilir.
Afiyet olsun.

Bu tarife ait en kaliteli ve özenle seçilmiş tüm malzemelerin ölçülendirilmiş bir şekilde  kapınıza teslim edilmesini isterseniz tariftentabaga.com üzerinden sipariş verebilirsiniz.

You Might Also Like

0 comments

Yazdırılabilir Tarif