Krem Brüle ve Balayı

Şubat 10, 2010

La Crème Brûlée et La Lune De Miel

brulee
Başlığımı fransızca yazmamın sebebi bu harika tatlı ile   tam 5  yıl önce balayı için gittiğimiz Paris’de tanışmış olmam. Tüm balayımız boyunca neredeyse hergün Creme Brule yedim diyebilirim.  O zamandan bu yana  en sevdiğim tatlılar listesinde ön saflarda yer alıyor.
‘Brûler’ fransızca’da yakmak anlamına geliyor ve bu tatlının adı da ‘yanmış krema’ olarak dilimize çevrilebilir , aynı zamanda ingilizce’de de ‘ burnt cream’ olarak adlandırılıyor.
Tatlıya ismini veren yanma işlemi,  tatlı servis edilmeden önce üzerine şeker serpiştirilerek pürmüz ile yakılmasından kaynaklanıyor ve bence bu tatlıyı vazgeçilmez kılan üzerindeki kıtır kıtır karamelize olmuş şeker katı.
İnternet üzerinde şöyle bir araştırma yaptım ve bu tatlının birbirine be nzeyen fakat farklı ölçülerde çeşitli tarifleriyle  karşılaştım ve beğenerek takip ettiğim Cafe Fernando’nun tarifini denemeye karar verdim,  yalnız ben tarifdeki lavantayı eklemedim. Tarif için link:
Buarada tarif için  Cafe Fernando’ ya teşekkür ederim,  çünkü sonuç  üzerinizde şöyle bir Paris havası estirecek kadar mükemmeldi…
Afiyet olsun.

You Might Also Like

0 comments

Yazdırılabilir Tarif