Fall in love with Broccoli 'Brokolili Makarna'

Şubat 05, 2010


Ocak 2010 201
 ‘Fall in love with Broccoli’ Brokoliye aşık olmak…
Abarttığımı düşünebilirsiniz ama  hem brokoliyi hem de makarnayı  seviyorsanız bu ikisininin birleşimine gerçekten aşık olabilirsiniz.
Aslına bakılırsa makarna deyip geçeriz ama yapımı  en zor yemeklerden biridir bence. Olay öyle suda haşlayıp üzerine ketçap döküp yemek değilse eğer.
Fırsat bulup denerseniz pişman olmayacağınızı garanti edebileceğim ve yapımı  hem kolay hemde az malzeme gerektiren bununla birlikte  lezzetli ve sağlıklı bir yemek.
Malzemeler:


  • 1/2 paket makarna


  • 150 gr  brokoli ( yaklaşık 7-8 dal)


  • bir diş sarımsak


  • tuz , karabiber


  • tereyağ


  • kuru nane
Önce brokolileri  içine tuz attığımız kaynayan suya atıp, 3-4 dakika haşlayın ardından makarnayı  ilave edip 8-9 dakika haşlayın. Buradaki püf nokta makarnanın suyunu çektirerek pişirmek. Bunun için haşlama suyunun miktarını koyacağınız makarma miktarına  göre göz kararı belirleyebilirsiniz. (Makarnayı attığınız zaman su yaklaşık bir iki parmak üzerinde kalacak şekilde)
Makarnanın içerdiği vitaminler suda çözünebildiği için bu şekilde bir pişirme yöntemi çok sağlıklı ve bu yöntemle pişen makarna çok lezzetli.
Sarımsağı kızdırılmış tereyağında biraz sote edin böylelikle aroması tereyağına geçiyor. Ardından sarımsağı çıkarın ve naneyi ekleyin. Son olarak  brokolili makarna ile sarımsak aromalı naneli tereyağı karıştırın ve servis edin.
Afiyet olsun…

You Might Also Like

0 comments

Yazdırılabilir Tarif