Tiramisù Facile ' Kolay Tiramisu'

Şubat 08, 2010

Untitled1
Ti ra mi su İtalyancada ‘ beni yukarı çek’ – pick me up- anlamına geliyor. Öyle lezzetli ki tadına bakan herkesi  mutluluktan havalara uçurabilir:)
Tiramisu İtalya’nın Toskana bölgesinde bulunan ve aynı bölgeye bağlı Siena şehrinde doğmuş geleneksel bir İtalyan tatlısıdır. Tatlının tarihi ile ilgili birçok hikaye olmakla beraber 70 lerin başında Chef Roberto Linguanotto   Treviso şehrindeki  Beccherie isimli restoranda çalışırken bu tarifi bulmuştur.*
İtalya’da gidebileceğiniz hemen hemen her restorant' da karşınıza çıkabilecek bir tatlı olan tiramisunun yapımı bölgelere göre farklılıklarda gösterebiliyor. Tıpkı bizde de olduğu gibi:)
Tam anlamıyla İtalyan usulü olabilmesi için elbette  mascarpone peyniri  kullanmamız gerekiyor ve  tariflerin çoğuda  çiğ yumurtayla yapılıyor. Ancak ben çiğ yumurta kullanmayı sevmediğim için savoiardi bisküvisinin üzerindeki tarife göre bir muhallebi hazırlıyorum ( tek farkı içine espresso eklemem) ve sonra labne peyniri ilave ediyorum. Bu şekilde de çok  beğeni topluyor ve lezzetli olduğu söyleniyor Denemenizi tavsiye ederim. Bu nedenle yaptığım bu Tiramisuya Tiramisu Facile(kolay tiramisu) dedim. Yapımı oldukça kolay ve açıkçası orjinaline yakın bir lezzete sahip.
Malzemeler

  • 1/2 paket Savoiardi biscuit( kedi dili  bisküvi)

  • 2 su bardağı koyu filtre kahve

  • 1 fincan espresso

  • 2 çorba kaşığı un

  • 1/2 kg süt

  • 2 yumurta sarısı

  • 1.5 çay bardağı toz şeker

  • bir paket labne  200 gr

  • kakao
Tek porsiyonluk hazırlamak için bisküvileri kırarak kullanmak istediğiniz kaba dizin.(Dilerseniz hepsini birarara büyükçe bir kap içerisinde de yapabilirsiniz)Üzerine kaşık kaşık koyu filtre kahveden dökün( ıslanmaları ve kahveyi içine çekmeleri gerekiyor).
Diğer yandan kremayı hazırlamak için sütü, unu, yumurta sarılarını, şekeri karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.( Bu esnada ben içerisine 1 fincan espresso ilave ediyorum) Muhallebi biraz ılıdıkdan sonra  labne peyniri ilave edip mikserle çırpın ve filtre kahve ile ıslanmış bisküvilerin üzerine dökün. Son olarak üzerine kakao serpin ve buzdolabında bir müddet beklettikden sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

You Might Also Like

0 comments

Yazdırılabilir Tarif