Rustik Pizza

Mart 24, 2010

rustik

Rustik pizzayı ilk yediğimde işte budur dedim… Neden mi? Pizza yerken yanında salata yemeyi de çok sevdiğim için tabiki:) Şaka bir yana rokanın baharatlı tadı pizzaya gerçekten çok ayrı bir tat katıyor. İsmine gelince, daha önce Cafe Zone ve House Cafe’de yemiştim bu lezzetli pizzayı ve ‘Rustik Pizza’ olarak isimlendirildiği için bende aynı ismi vermek istedim.
Pizza hamuru  ve sosu için daha önce kullanmış olduğum  hamur tarifini ve sosunu kullandım.* Sosuna ilaveten fesleğen ekledim bir tutam kadar. Aslına bakarsanız pizzayı hazırlarken elimde olmadığı için eklemedim ama  bir tatlı kaşığı kadar pesto sosu ilavesi iyi olurdu diye düşünüyorum.
* Hamur için gereken un ve su miktarı hamurun kıvamına göre değişgenlik gösterebilir ve un ilavesi gerekebilir. İnce hamur sevdiğimiz için 2 adet fırın tepsisi ölçüsünde pizza yaptım bu malzemelerle. Pizza hamurunu nasıl sevdiğinize bağlı olarak ve kişi sayısına bağlı olarak ölçüleri yarıya indirebilirsiniz.
Pizzanın üzeri için pizza hamurunun tamamını kaplayacak kadar mozarella ve ilaveten tulum peyniri kullandım.
Pizza piştikten sonra üzerine yıkanmış ve sapları ayıklanmış roka yaprakları ve kavrulmuş çam fıstıkları serpiştirerek servis edebilirsiniz. Ekstra lezzet için üzerine  sızma zeytinyağı ve balsamik sirke gezdirip taze çekilmiş karabiber ilave edebilirsiniz.
Denemeyi düşünenlere şimdiden afiyet olsun.

You Might Also Like

1 comments

Yazdırılabilir Tarif