Once upon a time in America: Peanut Butter Cups

Mart 07, 2010

penut_butter
"Once upon a time in America: Peanut Butter Cups - Bir zamanlar Amerika'da: Fıstık Ezmeli Çikolata Kapları"
Yıllar geçti üzerinden ama damağımda kalan bir tat var o yıllardan... Anımsadıkça anılarımı hatırlatıp beni gülümseten.  Bilmem size de  olur mu? Yediğiniz bir yemek, kokladığınız bir koku sizi alır götürür mü geçmişe?
Herneyse konuyu bağlayacağım yer sizi şaşırtabilir ama konu: Reese's Peanut Butter Cups
Bilen bilir bu enteresan çikolatayı ya çok seversiniz yada nefret edersiniz:) Ekşi sözlüğe şöyle bir göz atarsanız ne demek istediğimi daha iyi  anlayacaksınız aslında.
Geçenlerde kardeşimle sohbet ederken bol kalorili amerikan yiyeceklerinden  konu açılınca bu çikolata  geldi aklımıza. Evde fıstık ezmesi ve çikolata da oluncada neden olmasın dedim ve ev yapımı Peanut Butter Cup (kimi zaman orjinal isimlerin çevirileri, esas anlamı veremiyor  ancak  bunlara fıstık ezmeli çikolata kapları  olarak adlandırabiliriz  sanırım) çıktı ortaya.
Bu arada bu tarifi sevgili kardeşim Aydın’a ithaf ediyorum; elbette çikolatalarla beraber:)


reeses-bigcup-lg
Malzemeler
  • Bitter yada sütlü çikolata
  • Pudra şekeri (fıstık ezmesinin tuzlu tadını azaltmak için dilerseniz kullanabilirsiniz)
  • Fıstık ezmesi
  • Mini çikolata kapları
Tüm malzemelerin miktarı ne kadar çikolata yapmak istediğinize göre değişecektir ancak erittiğiniz çikolata miktarina göre fıstık ezmesi miktarını ayarlayabilirsiniz.
Bitter çikolatanızı eritin.
Çikolatanızı benmari usulü  eritmek için çikolatayı bıçakla  küçük parçalara ayırıp  sos kabına alın ve  bir tencereyi suyla doldurup sos kabını bu tencerenin üzerine yerleştirin ve kısık ateşte suyu ısıtın. Çikolata, su buharı sayesinde erimeye başlayacaktır. Çikolatanın bir kısmı eridikten sonra su buharının üstünden alın ve sürekli  karıştırarak tamamının erimesini sağlayın. Çikolatayı mikrodalga fırında da eritebilirsiniz ki ben bunu tercih ediyorum. Mikrodalga fırında orta bir sıcaklıkta birkaç dakikada çikolatanızı eritebilirsiniz (çikolatanın erimesi cinsine ve ebatına bağlı olacağı için kontrol ederek eritmenizde fayda var)
Çikolata kaplarınızın içine bir fırça yardımıyla çikolatayı sürün (çok ince bir kat olmaması için iki sefer sürmeniz daha iyi olur) ve donan çikolata kabın şeklini alacaktır. Böylece çikolata kaplarını elde etmiş oluyorsunuz. İçerisine içini dolduracak kadar damak tadınıza göre pudra şekeri ile tatlandırdığınız fıstık ezmesini doldurun,  üzerini erimiş çikolata ile kaplayın. (Kalori miktarını ve lezzetini arttırmak için içerisine fındık yada fıstık ekleyebilirsiniz:)
Afiyet olsun.

You Might Also Like

0 comments

Yazdırılabilir Tarif