Yoğurtlu Dondurma

Temmuz 28, 2011

IMG_7748

Tarif ,http://www.101cookbooks.com’dan uyarlamıştır.

Yıllar önce bir İtalya seyahatinde tanışmış ve tadı damağımda kalmıştı yoğurtlu dondurmanın. Döndüğümde  İstanbul  aramış ve sadece Bebek’de bir dondurmacıda bulmuştum, oda kısa bir müddet sonra kapanmıştı.

Ancak şimdi  gerçek  İtalyan dondurması satan  o kadar çok yer açıldı ki İstanbulda. Sadece İstaklal caddesinde  bile neredeyse her köşe başında bir   İtalyan dondurması ve özellikle yoğurtlu dondurmaya ulaşmak çok kolay… Ama evde kendim yapayım ve benim gibi canımız her çektiğinde elinizin  altında bulunsun isterseniz  buyrun tarifine…

IMG_7744

Malzemeler

  • 3 su bardağı  süzme yoğurt
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya ektresi (tercihen)

Yoğurt şeker ve vanilyayı bir kaba alın ve şeker iyice eriyinceye kadar karıştırın. En az 1 saat buzdolabında bekletin. Ardından dondurma makinanızın talimatlarına uygun bir biçimde (dondurma makinasız sorbe yapımı için ) dondurmanızı hazırlayın ve derin dondurucuda muhafaza edin.

Servis ederken taze meyveler, karamelli sos  yada kuruyemişlerle çeşitlendirebilirsiniz.

Bu arada ben bu aralar dondurmalı tariflere  takmış durumdayım. Dondurmalı Profiterol, Dondurmalı Tiramisu, Zencefil,tarçın ve portakal aromalı çikolatalı dondurma tarifleri en kısa zamanda paylaşacaklarım:)

Afiyet olsun.

Sevgiyle ve serin kalın…

You Might Also Like

6 comments

Yazdırılabilir Tarif