Parlak fikirler: Çocuklar İçin Rengarenk Jöle Katları

Mayıs 24, 2011

jole
Zeynep’in doğum günü partisinde hazırlamış olduğum renkli jöle katları oldukça ilgi görmüş ve tarifini paylaşacağıma söz vermiştim. O gün bugündür bir türlü fırsat bulup paylaşamadığım bu hem çok lezzetli hem de   çocuklar için  eğlenceli  olan renkli jöle katlarını hazırlamak oldukça pratik ve çocuklarınızın doğum günleri için harika bir alternatif.
‘Layered Jello’ olarak arama yaptığınızda birçok örneğine  rastlayabilirsiniz bu renkli jöle katlarının.Orjinal tariflerde jöle katları arasına kullanılanve her zaman temin edilmesi mümkün olmayan sweetened condensed milk (tatlandırılmış koyulaştırılmış süt) yerine hazır su muhalebisi ile denedim jöle katlarını. Bu sefer pek tarzım olmayan hazır malzemelerle bir tarif paylaşıyorum ancak dilerseniz su muhallebisini nişasta ile kendiniz de hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
  • farklı aroma ve renklerde bitkisel jöleler
  • bir paket hazır su muhallebisi karışımı
Paketteki tarife göre su muhallebisini içerisine paket içerisindeki pudra şekerini ilave ederek pişirin. Pişdikten sonra kabuk bağlamaması için ara ara karıştırın. Her bir paket jöleyi paketteki tarife uyarak hazırlayın ve 5-10 dakika sertleşmesini sağladıktan sonra su muhallebisi karışımından jöle katının üzerini kaplayacak kadar yayın ve buzdolabında 5 –10 dakika beklettikten sonra  diğer jöle katını dökün. Bu şekilde 4-5 kat olacak şekilde hazırlayın. Bir gece buzdolabında bekletin ve servis yapacağınız zaman dilimler şeklinde keserek servis edin. Çocukların bu jöle katlarını yerken çok eğleneceğine emin olabilirsiniz.
Afiyet olsun.

You Might Also Like

6 comments

Yazdırılabilir Tarif