Karatay Tarzı Kahvaltılık Waffle

Şubat 13, 2015

FLOURLESS SAVORY WAFFLE

IMG_1523
Her ne kadar bol kalorili tariflere yer versemde, bloğumda sağlıklı ve vücudu dengede tutan beslenme tarzı favorim. Yemekten ve hazırlamaktan bu kadar keyif alıp, aynı zamanda dengeyi sağlamak zaman zaman gerçekten zor olabiliyor. Böyle olunca, diyet listeleri hayatın zorunlu bir parçası haline geliyor ki, o da insanın yaşama enerjisini oldukça kısıtlıyor.
Karatay hocanın önerileri ve yeme  felsefesi kimilerine ters gelse de bana çok uyuyor. Mümkün olduğunca, hem sağlıklı hem de lezzetli yemeklerin peşindeyim. Bu nedenle blog’da Karatay adı altında bir kategori eklemeye karar verdim. 
Ama şu da bir gerçek ki,  şekeri ya da tatlıları hayatımdan tamamen çıkarmam mümkün değil. Bence Karatay Hoca da ucundan tadıyordur tatlılardan. Tatlı ve hamur işlerini sevmemiz, her gün tüketmemizi de gerektirmiyor zaten. Elimden geldiğince sevdiğim lezzetlerin, bu beslenme tarzına uyarlanmış versiyonlarını deneyerek paylaşmak niyetindeyim.
Buradan yola çıkarak, daha önce paylaşmış olduğum Beyaz Peynirli ve Dereotlu Waffle tarifini beyaz peynir kullanmadan Karatay’a uyarladım. Ve sonuç beni oldukça memnun etti. Peynirin kıvamı etkileyeceğini düşündüğüm için değil, yanında servis etmeyi uygun bulduğum için bu şekilde hazırladım.
IMG_1525
Malzemeler
  • 1 cup haşlanmış nohut
  • 1 adet yumurta
  • 1/4  cup süt
  • tuz, kırmızı biber ve dilediğiniz miktarda dereotu
Yapılışı
  • Nohutları konserve olarak kullanacaksanız, suyunun iyice süzüldüğünden emin olun. Ben bir gece önce haşladığım nohutları süzdüm ve kapaklı bir kap içerisinde buzdolabında sakladım.
  • Mutfak robotunuzun yardımıyla haşlanmış nohutu püre haline gelene kadar iyice çekin. Nohutlar kısmen kuru oldukları için unumsu (ama un gibi toz halinde değil)bir yapıda oluyor.
  • İçerisine yumurta, süt, kabartma tozu, tuz, isteğinize bağlı olarak kırmızı biber ve dereotu ekleyin ve iyice karıştırın. Her zaman yaptığınız waffle hamuru kıvamında hafif akışkan bir hamur elde ettiğinizde silikon fırçayla hafifçe yağladığınız waffle makinasında pişirin. Bu ölçülerle kare şeklinde iki adet waffle elde ettim.
  • Yanında dilediğiniz kahvaltılıklarla (tabi Karatay’ a uyması koşuluyla) servis edin.
Afiyet olsun.

You Might Also Like

0 comments

Yazdırılabilir Tarif