Mısırlı Tavuk Çorbası

Mayıs 04, 2010

tavuklu corba2
GDO muhabbeti çıktı çıkalı birçok besin maddesinden daha fazla  korkar oldum ama kaçış yok galiba. Ne kadar sağlıklı beslenmeye ve hazır gıda kullanmamaya önem versemde hazır kullanmak zorunda olduğumda  mutlaka içeriğini  ve katkı maddelerini okumak alışkanlık haline geldi. Hatta bu nedenle zaman zaman almak istediğim birçok şeyden vazgeçtiğim bile oluyor.
İnanırmısınız  kızımla beraber alışveriş yaparken en zorlandığım bölüm , sakız  ve şekerlerin olduğu bölüm. Reyonlar arasında gezerken  binbir zahmetle vazgeçirdiğim içi katkı maddeleri ile dolu ve üzerinde ‘ şeker ilave etmez’  yazan aspartamlı  sakızları almamak için yaptığımız mücadele kasanın önüne gelince tekrar başlıyor.
Keşke çocukluğumda çiğnediğim Patbom, Tipitip, Pembo gibi  sakızlardan bulabilmem  mümkün olsaydı , enazından tatlandırıcılı değillerdi:)
Şu ana kadar yazdıklarımı okudum da , konuyu  nereye getirmişim,   oysa  sevdiğim bir çorbanın tarifi vermekdi amacım:) Aslında çorbada kullandığım mısır konservesini alırken  aklıma geldi tüm bunlar.  Konservenin üzerinde gördüğüm bir etikete güvenerek aldım mısırları:) Umarım güvenim boşa çıkmaz diyorum ve daha fazla uzatmadan çorbanın tarifine geçiyorum.



konserve 100_9601a
Malzemeler
  • 2 adet tavuk baget
  • 3çorba kaşığı haşlanmış konserve mısır
  • 3 çorba kaşığı  tel şehriye
  • 400 ml süt
  • 400 ml su ya da tavuk suyu ( çorbanın kıvamına göre değişiklik gösterebilir)
  • tepeleme 1 çorba kaşığı tereyağı
  • tepeleme 1 çorba kaşığı un
  • tuz,  karabiber
  • servis için üzerine milföy krutonları
Öncelikle tavuk bagetleri yaklaşık yarım litre su  ile haşlayın. Biraz soğuduktan sonra etlerini didikleyip bir kenara ayırın. Bir tencerenin içinde tereyağını un ile kavurun ve azar azar sütü ilave ederek oldukça sulu bir beşamel kıvamına getirin. Bu noktada içerisine yaklaşık 2 su bardağı 400 ml kadar su veya haşladığınız tavukların suyunu ilave edin. *
Karışım kaynamaya başladığı noktada mısırı, tel şehriyeyi ve didiklediğiniz tavuk etlerini içine atın, tuzunu ilave edin. Tel şehriye pişinceye kadar çorbayı  kaynatın ve üzerine taze çekilmiş karabiber ve milföy krutonları ile servis edin.
* Çorbada kullandığım su ve süt miktarı çorbanın kıvamına göre değişebilir, bu nedenle göz kararınızla bu miktarları ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

You Might Also Like

0 comments

Yazdırılabilir Tarif