Nefis Yemek Tarifleri: Bol Soslu, En Kolay Islak Kek Nefis Yemek Tariflerinde

Mayıs 29, 2021

Denediğiniz tüm ıslak kek tariflerini unutun; özgün ve detaylı tarifleriyle tüm mutfaklara katkı sağlayan ıslak kek tarifi Nefis Yemek Tarifleri lezzet arşivinde gerçek kullanıcıların yaptığı tarifler aracılığıyla sizlere sunuluyor!

Islak kek tarifi kolay bir şekilde nasıl hazırlanır? Tam ölçülü yapılışını, malzemelerini ve birebir tutan püf noktalarını Nefis Yemek Tarifleri lezzet arşivinde kolayca bulabilirsiniz. Pastanelerin menüsünde yer alan pek çok ıslak kek tariflerine web sitemizden ve mobil uygulamamızdan ulaşabilirsiniz.

Çay saatinde atıştırmalık olarak, misafirlere ikramlık olarak ya da sevdiklerinize tatlı bir sürpriz için birçok yazarın yedikçe tekrar yeme isteği uyandıran ıslak kek tarifinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca Nefis Yemek Tarifleri web sitesi sayesinde kullanıcı yorumlarından ve attıkları resimlerden kekinizin nasıl görüntü alacağını görme şansınız olur. Bu sayede başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Ülkenin en güvenilir tarif adresi lezzet arşivinden ıslak kek tariflerine ulaşabilir ve güvenle pişirebilirsiniz.


Nefis Yemek Tariflerinin Islak Kek Tarifleri Çeşitlerine Nasıl Ulaşabilirim?

Çikolata sevenlere özel içerisinde bolca kakao barındıran, yedikçe yeme isteği uyandıran ıslak kek tariflerine Nefis Yemek Tarifleri web sitesinden veya mobil uygulamasından ulaşabilirsiniz. Web sitesinde yer alan arama çubuğuna aramak istediğiniz kelimeyi yazmanız yeterlidir. Böylece 5.948 farklı ıslak kek tarifi sonucundan kendinize uygun olan tarifi seçebilirsiniz.

Islak kek, ev ortamında yapılan kolay hazırlanan tatlılardan biridir. Fırından çıktığı an kokusu tüm evi sarar. Bu ıslak keki zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. İçerisinde bulunmasını istemediğiniz malzemeleri çıkarmak için arama kutucuğunun sağında bulunan “malzeme ile ara” bölümünden alerjiniz olan ürünleri veya evde bulunmayan malzemeleri ayıklayabilirsiniz.

Web sitemizin “tarifler” bölümündeki “kek tarifleri” kategorisini seçtikten sonra ıslak kek tariflerine kolayca ulaşabilirsiniz. Burada birçok pişirme seçeneğini ve ıslak kek çeşidini bulabilirsiniz. Kekinizi ister fırın ister mikrodalgada yapabilirsiniz. Bu kategoride portakallı, limonlu ve çikolatalı kek tarifleri bulunur. Bu tarifler arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

İlk defa kek yapacaksanız endişelenmenize gerek yok! Püf noktaları sayesinde içinizdeki pasta şefini ortaya çıkarmaya hazırlanın.


Enfes Lezzette Islak Kek İçin Püf Noktalar

Yumuşak kıvamlı ve ağızda eriyen lezzetde ıslak kek yapmak için bazı püf noktaları bulunur. Bazen kekiniz istenilen kıvamda ve beklenildiği kadar ıslak olmayabilir ya da yumurta kokusu hissedilebilir. Peki lezzeti ile eşsiz olan tam kıvamlı ıslak kek tarifinin püf noktaları nelerdir?

Kabarması için kullanacağınız ıslak kek tarifi malzemeleri oda ısısında olmalıdır ve elenmiş olmalıdır. Kullandığınız malzemelerin elenerek kullanılması topaklanma sorununun önüne geçecektir. Bunun yanında yumurtayı da oda ısısında kullanmalısınız. Yumurta kekinizin kabarmasını sağlayan malzemelerden bir tanesidir.

  • Kekinizi çok büyük ya da çok küçük borcamda pişirmeniz istenilen kıvamda kek yapmanıza engel olacaktır. Orta büyüklükte borcam kullanmanız kekiniz için daha uygun olur. Kekinizi fırına koyduktan sonraki ilk 20 dakikada fırını açmamalısınız.

  • Damak zevkinize göre kekin sosunun bol olmasını istiyorsanız tarifte verilen sos ölçülerinin 1,5 katını ekleyebilirsiniz. Keki fırına attıktan hemen sonra kekiniz için sos yapmaya başlamalısınız. Sosunuzu sürekli karıştırarak pişirmeniz gerekmektedir. Kekinizi dilimledikten sonra hemen sosunu eklemelisiniz. Aksi takdirde kekiniz sosunu iyi çekmez. Sosu eklerken kekin ve sosun sıcak olmasına dikkat edilmelidir.

  • Kek hemen piştiği an fırından çıkartılmamalıdır. İlk sıcağı geçene kadar fırının içerisinde bekletilmelidir. Bu sayede kekiniz kabarıklık seviyesini koruyacaktır. Daha sonra dinlendirilip servis edebilirsiniz.

Nefis Yemek Tarifleri Mutfağının En Trend Islak Kek Tarifleri

1) Muhteşem Sosuyla Duble Islak Kek Tarifi

Islak kek tarifi bol soslu kıvamı ve ağızda eriyen enfes tadı ile mutfaklarınızı şenlendirecek! Hiçbir yeri kuru kalmayan yumuşacık ıslak keki denemek için videolu ve resimli anlatım mevcut.


2) Pastaneden Alınmış Gibi: Bol Soslu Islak Kek

Lezzetiyle baş döndüren, çay saatlerinin vazgeçilmezi olan ıslak kek! Bol sosu ile bugüne kadar yediğiniz keklerden daha lezzetli. Üzerini çeşitli meyve ve kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz. Resimli tarif ile detaylı ve pratik ıslak kek yapabilirsiniz.

3) Damakta İz Bırakan Kakaolu Islak Kek Tarifi

Islak kek tarifi kakaolu lezzetiyle damakta kalıcı tat bırakır. Bu kek tarifinde hemen hemen her evde var olan malzemeler kullanılır. Yedikçe çocukluğunuza götüren lezzeti ve akışkan sosu ile çay saatlerinize çok yakışacak! Bol soslu kakaolu ıslak kekin ve sosunun yapılışı adım adım görsellerle anlatılmış. Herkesin seveceği tarif 20.419 kişinin defterinde.

4) Yumuşak Kıvam: Portakallı Çikolatalı Islak Kek Tarifi

Yumuşacık kıvamı ve portakalın o eşsiz kokusuyla sizi büyüler! Portakalın yoğun lezzeti ile yemelere doyamayacağınız lezzetlerden bir tanesi daha geliyor. Hafif lezzeti ile sizi baymaz ve çay saatlerinizi keyifli hale getirir. Portakal ile çikolatanın aromasının harmanlandığı bu enfes lezzet, resimli ve videolu şekilde ayrıntılı anlatılmış. Birçok kişinin tarif defterinde olan portakallı çikolatalı ıslak kek, denenmiş ve pratik tarifi ile artık mutfağınızda!

5) Nefis Kokulu: Hindistan Cevizli Islak Kek Tarifi

Hindistan cevizli ıslak kek hem hamuru hem üzerindeki hindistan cevizi ile mükemmel lezzet sunuyor. Keke aroma katan hindistan cevizi ve kakaonun mükemmel uyumu! Mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden bu kek yedikçe yeme isteğinizi arttıracak. 31.670 kişinin defterinde olan denenmiş lezzet, videoda detaylı anlatılmış.


6) Mikrodalgada Islak Kek Yapımı
Çay saatlerinin vazgeçilmezi mikrodalga fırında çok pratik! Kısa sürede bu pamuk gibi lezzete kavuşmak için mikrodalga fırından yararlanabilirsiniz. Üzerini süslemek için hindistan cevizi ya da antep fıstığı kullanabilirsiniz. Pratik bir şekilde servise hazır olan browni tadındaki ıslak kek, video ve resimlerle anlatılmış.


You Might Also Like

0 comments

Yazdırılabilir Tarif