Hamsiköy Sütlacı

Şubat 09, 2015

RICE PUDDING

sutlac1
Tatlı bizim evin vazgeçilmezlerinden. Çikolatalı tatlılar, meyveli tatlılar ama sütlü tatlılar hepsinin üzerinde. Özellikle Hamsiköy Sütlacı eşimin vazgeçilmezi. Her zaman yaptığım sütlaçtan daha sulu bir kıvamda ve daha az pirinçle hazırlıyorum bu sütlacı. Daha sulu kıvamda olmasının sebebi nişastasız yapılması. Bu sütlacın en önemli özelliği pastörize sütle değil içerisinde kaymağı olan doğal sütle yapılmasıymış.
Bu tarifi Mutfağım programında izledikten sonra denedim ve şimdiye kadar denediklerim içerisinde en beğendiğim bu oldu. Dilerseniz buradan detaylı anlatımın olduğu programa ulaşabilirsiniz. sutlac
Malzemeler
  • 1 ½ litre süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 ½ su bardağı şeker
  • 2 yumurta 
  • servis için dövülmüş fındık
Yapılışı
Fırınınızı 180°C’de ısıtın. Bir kase pirinci yıkayın ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde haşlayın.(Tarif  bir kase pirinç belirtilmiş ancak  daha az pirinçli sevdiğimiz için miktarı biraz azalttım. Bu durumda pirincin nişastası daha az olduğu için daha sulu bir sütlaç elde ettim.)
Pirinç suyunu çekip haşlanınca, üzerine kaymaklı 1 buçuk litre sütü ilave edin. Bir iki taşım kaynayınca 1 buçuk su bardağı şekeri ekleyin. Şeker miktarını damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz. Sütlaç koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin ve bir iki taşım daha kaynadıktan sonra güveç kaplarına alın. Hazırladığınız sütlaçdan bir miktar ayırın ve 2 yumurtanın sarısıyla çırpıp sütlaçların üzerine dökün. Sütlaçları fırın tepsisine alın ve tepsiye, güveç kaplarını 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirip, dövülmüş ve kavrulmuş fındıkla servis edin.

You Might Also Like

0 comments

Yazdırılabilir Tarif