Taze Adaçayı ve Tereyağı Soslu Pappardelle

Kasım 20, 2014

PAPPARDELLE WITH BROWN BUTTER AND SAGE SAUCE

IMG_6093
Çok az malzeme  ile lüks bir restoranın menüsüne girebilecek kadar lezzetli bir makarna tarifi paylaşmak istiyorum.
Adaçayının tereyağıyla birlikteliği, denemeye değer bir lezzet çıkarıyor ortaya. Bence lezzeti yakalayan en önemli püf noktaları tereyağının kahverengi renk alana kadar pişirilmesi ve kullanılan makarna türü. Klasik makarnalar yerine tagliatelle, fettucini ya da pappardelle tarzı makarnalarla daha iyi bir sonuç yakalanacağını düşünüyorum.
IMG_6095
Malzemeler
  • 250 gr pappardelle makarna
  • 15-20 adet taze adaçayı
  • 1 diş sarımsak
  • 50 gr tereyağı
  • parmesan peyniri
  • taze çekilmiş karabiber
Yapılışı:
Pappardelle makarnanızı tuzlu suda paket üzerinde belirtilen sürede haşlayın. Makarna haşlanırken ayrı bir sos tavasında 50 gr tereyağını eritmeye başlayın. Yağ tamamen eridikten sonra içerisine bir diş sarımsağı ve taze adaçayı yapraklarını atın. Sarımsağı yağa aromasını verdikten sonra çıkarın. Yağ, kahverengi bir hal alıp yaprakların rengi değişene kadar yağı kızdırın.
Suyunu süzdüğünüz makarnayı yıkamamanız gerektiğini söylemiyorum bile.  Tereyağıyla iyice karıştırın ve parmesan rendesi ve taze çekilmiş karabiberle servis edin. 500 gr lık makarna paketinin üzerinde 4 kişilik bilgisi vardı. Bu ölçülerle  pişirdiğim makarna, kısa bir süre sonra tarifini paylaşacağım taze kekikli limonlu tavuk sote ile beraber 4 kişi olarak bize yetti. Ana yemek olarak 4 kişi için hazırlamak isterseniz belirttiğim ölçüleri iki katına çıkarmanızı öneririm.
Bu arada, taze adaçayını Metro Gross Marketlerde, hem saksıda, hem de paketlenmiş olarak bulabilirsiniz.
Afiyet ve sevgiyle kalın.

You Might Also Like

0 comments

Yazdırılabilir Tarif