Yılbaşı Sofraları İçin Noel Baba Ekmeğİ

Aralık 31, 2011

Golden Santa Bread
IMG_1171

 

(Tarif, http://www.tasteofhome.com’dan uyarlanmıştır.)
Bu ekmeğe, dün internette yılbaşı yemeğimiz için değişik fikirler ararken ratladım.  Görür görmez yılbaşı sofrasına ne kadar yakışacağını, ve hazırlarken kızımın ne kadar eğleneceğini  düşündüm. Vakit kaybetmeden  paylaşmak istediğim için fırından aldığım  hazır  ekmek hamuruyla pişirdim daha doğrusu pişirdik Zeynep’le beraber. Hem hazırlarken hem de hazırladıktan sonra çok eğlenceli olan bu ekmeği yarın için denemenizi öneriyorum.
Aşama aşama fotoğraflarıyla orjinal tarif için buraya göz atabilirsiniz. Orjinal tarifden farklı olarak Noel babanın gözleri için kuru üzüm yerine zeytin kullandım.
fotograf
Hazır ekmek hamuru kullanmak yerine orjinal hamuru denemek isteyenler için;
Malzemeler
  • 4 yada 4 1/2 cup ekmek unu
  • 1/2 cup toz şeker
  • 2 paket aktif kuru maya
  • 1 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 cup süt
  • 1/4 cup su
  • 1/4 cup küp küp kesilmiş tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • gözler için siyah zeytin yada kuru üzüm
  • 2-3 damla kırmızı gıda boyası
Geniş bir kap içerisinde 2 cup un,toz şeker,tuz ve mayayı karıştırın. Bir sos tenceresi içerisinde  süt, su ve tereyağını ısıtın.  İçerisinde mayanın da bulunduğu kuru malzemeyi bu karışıma ekleyin ve yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırın. Unun geri kalanını sert bir hamur oluncaya kadar ekleyin.
Unlanmış bir tezgahta hamur elastik bir yapıya gelene kadar 6 ila 8 dakika kadar yoğurun.Hamuru yağlanmış bir kaba alarak üzerinin de yağlanmasını sağlayın ve üzerini kapatarak ılık bir ortamda yaklaşık 2 katı olana kadar 1 saat  kadar bekleterek mayalanmasını sağlayın.
Mayalanmış  hamuru biri diğerinden biraz daha büyük olacak şekilde ikiye ayırın. Büyük parçaya Noel babanın kafasını ve şapkasını oluşturacak şekilde uzun bir üçgen şeklini verin. Küçük olan parçayı 2’ye bölün. Birine yarım ay şeklini vererek pizza bıçağıyla şeritler kesin ve sakalını oluşturun. Göz kısmına  2 adet siyah zeytini yerleştirin.   Diğer kısmından şapkanın ponponunu, bıyığını  ve burnunu hazırlayın.Yumurta sarılarını ayrı ayrı iki kaseye kırın ve birine birkaç damla kırmızı boya ilave ederek karıştırın.  Kırmızı boya ilave ettiğiniz yumurta sarısını, şapkaya, burnuna ve yanaklarına sürün. Diğerini ekmeğin geri kalanına sürün.
200 ° ‘de üzerini folyo ile örterek 15 dakika, ardından üzeri iyice kızarana kadar folyoyu çıkararak 10-12 dakika pişirin.
Afiyet olsun.



            You Might Also Like

            3 comments

            Yazdırılabilir Tarif