Amsterdam fotoğrafları eşliğinde Chocolate French Silk Pie

Aralık 06, 2011

IMG_1039

(tarif, http://www.bakersroyale.com’den uyarlanmıştır.)

Her sene olduğu gibi, bu sene de Aralık ayı, heyecanı ve coşkusuyla  geldi bizim eve. Kutusundan çıkarılan yılbaşı ağacımız büyük bir heyecanla süslendi bu haftasonu minik ellerin yardımıyla. Bir seyahat tutkunu olarak, bize seyahatlerimizi çağrıştıran tüm objeler   özenle asıldı ağacımıza; bu senenin de bol bol seyahatlerle geçmesini dileyerek. Tabii ki sağlık ve mutlulukla…

Amsterdam seyahatimizden ve neşeyle süslediğimiz yılbaşı ağacımızdan birkaç kare fotoğraf eşliğinde uzun zamandır denemek istediğim ve ancak deneme fırsatı bulabildiğim, “French Silk Chocolate Pie” tarifini paylaşmak istiyorum ve harika bir Aralık ayı geçirmenizi diliyorum.

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Chocolate Silk Pie için Google araması yaptığınızda birçok tarif ile karşılaşabilirsiniz. Özetle, Cheesecake tabanı gibi tereyağlı bir bisküvi tabanı üzerine ipeksi kıvamda yoğun çikolatalı karışımın kremşanti ile sunulması. Bazı tariflerde yumurta ilavesi de var. Daha hafif olması açısından yumurta kullanılmayan bu tarifi denedim. Tarifin orjinalinde “Eti Negro” bisküvi  kullanılmıyor elbette. Bizim evde çok sevilen Oreo bisküvileriyle yapılmış.  Zaman zaman bazı marketlerde rastlasam da,  elimi attığım her süpermarkette karşıma çıkmadığı için ona en yakın olabilecek Eti Negro’yu tercih ettim. Bu arada tarifin adını Türkçe’ye çevirmek istesem de çok anlamlı gelmedi bana ve orjinal haliyle kalmasını tercih ettim. Tarifte kullandığım ‘cup’ ölçülerini de kafa karışıklığı yaratmaması adına cup şeklinde belirttim. (Kap olarak belirtilmesi durumunda herhangi bir kap anlamına gelmesin diye…)

Sonuç olarak lezzetli adı gibi ipeksi bir tatlı çıktı ortaya. Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun…

Chocolate French Silk Pie

IMG_1041

Bisküvi tabanı için;
  • 24 adet Eti Negro
  • 4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 

Bisküvileri mutfak robotunuzda un haline gelene kadar çekin. 1/3’lük kısmını bir kenara ayırın. Kalan miktari eritilmiş tereyağla karıştırarak 18 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına yayın. 175°C de 7-10 dakika arası pişirin.

Çikolatalı puding için;

  • 1/3 cup mısır nişastası
  • 1/2 cup toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 3 cup süt
  • 3/4 cup kıyılmış bitter çikolata
  • 1 çorba kaşığı vanilya ektresi
     

Mısır nişastası, toz şeker, tuz ve sütü iyice karışına kadar blendırda çırpın. Karışımı  cam bir kaseye alın. Bu arada orta boy bir sos tenceresinin yarısına kadar su doldurup ocakta kaynamaya bırakın. Cam kaseyi, içerisinde su kaynayan tencerenin içine oturtun ve 15-20 dakika kadar karştırarak pişirin. Süre sonunda kaşığın arkasında iz kalıyorsa puding pişmiş demektir.Bu noktada kıyılmış çikolatayı ve vanilya ektresini ilave edip iyice karıştırın.

  • Kremalı karışım için ;
  • 2 ¼ cup çırılmış ve soğutulmuş krem şanti
  • 1/3 cup ufalanmış negro bisküvi

Krema ile bisküvi kırıntısını karıştırın.

IMG_1035

Tamamlanması için;

Bisküvili tabanın üzerine ılımış olan çikolatalı pudingi dökün. Biraz soğudukdan sonra  bisküvi kırıntısı ilave edilmiş kremayı en üst kat olarak kelepçeli kalıbın içerisine boşaltın. Bir gece buzdolabında bekletin ve krem şanti, bisküvi ve şeker parçalarıyla süsleyerek servis yapın.

You Might Also Like

3 comments

Yazdırılabilir Tarif