Angel Food Cake

Haziran 26, 2011

Meleklerin Keki

5073fc7d2b7f406ab896b2dabfd02f52_7


Siz hiç kek yapan bir melek gördünüz mü?  İphone programları içerisinde son zamanlarda en sevdiğim program olan İnstagram’da (kolaylıkla eskitme ve renlendirme yapabiliyorsunuz)  çekip paylaştığım bu fotoğrafta meleğim kek yapıyor, ee  melek olduğu için olsa gerek yaptığı kek meleklerin en sevdiği kek olan’ Angel Food Cake’.
‘Angel Food Cake’ Amerikan orjinli  ve bir çeşit bildiğimiz sünger kek türlerinden biri. İçeriğinde sadece yumurta akı kullanılması keki hafif ve köpüksü kılıyor ve ismini buradan alıyor. Tek başına yiyebileceğiniz gibi meyve yada çikolata sosuyla ve taze meyvelerle de servis edebilirsiniz.
angel (2)
Malzemeler
  • 125 gram elenmiş kek un
  • 300 gr toz şeker
  • 360 ml yumurta akı( ortalama 10- 12 yumurta)
  • 1 çay kaşığı krem tartar
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çay kaşığı vanilya ektresi
  • 1/2 çay kaşığı badem esansı

angel (3)

Büyük bir kap içerisine toz şekerin yarısını (150 gr ) ve elenmiş kek unu  beraber eleyin. Mikser ile yumurta aklarını  köpükleşinceye kadar çırpın ardından krem tartarı, limon suyunu ve tuzu ekleyin, kap  ters çevirdiğinizde akmayacak noktaya gelene kadar çırpın. Şekerin diğer yarısınıda (150 gr)  ekleyerek çırpmaya devam edin vanilya ve badem aromasını da bu noktada ekleyebilirsiniz.
Unlu karşımı azar azar yumurtalı karışıma ilave edin vebir spatula yardımıyla katlayarak karışıma yedirin. Hamurun sönmemesi için bu şekilde  yapılması gerekmekte tüm pandispanyalarda olduğu gibi.
Hamurunuzu kalıba boşaltın ve metal bir spatula ile  herhangi bir hava kabarcığı kalmaması için üzerini düzeltin. Önceden 180 C’de ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin kürdan testiyle kontrol ederek fırından çıkardıktan sonra en az 1 saat soğumasını bekleyerek dilediğiniz meyveler ve soslarla servis yapın. Bana kalırsa bembeyaz ve yumuşacık bir dilim en lezzetlisi:)
Afiyet olsun.

You Might Also Like

10 comments

Yazdırılabilir Tarif