Çikolata Dolgulu Rulo

Nisan 25, 2010

100_9613
Martha Stewart’ın sitesinde gezinirken gözüme çarpan bir tarifti aslında bu. Orjinal ismi ‘Hazelnut Cream Tuiles’. Ancak şimdi vereceğim tarif bu isimden çok uzakta:) Çünkü  içerisinde  ne fındık var ne de  tuiles yaptım.
Aslına bakarsanız bu tarif bana sadece  ilham ve hamurun tarifini verdi:) ve bambaşka bir sonuç ortaya çıktı ama sonuçtan hayli memnun kaldık; özellikle Zeynep.


Denemek isteyenler için;

Malzemeler
  • 50 gr yumuşamış tereyağı
  • 135 gr toz şeker 
  • 2 yumurta beyazı
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 tutam tuz
  • 80 gr un

  • eritilmiş bitter çikolata
Tereyağını ve şekeri   mikserinizin orta hızında yaklaşık 2 dakika kabarana kadar  çırpın. Yumurta akını, vanilya ektresini ekleyin ve  mikserin hızını azaltarak  unu ve tuzu ekleyin ve homojen bir karışım elde edin.
Hamuru pişirme noktasında iki ayrı yöntem sunacağım sizlere. İlki benim kullandığım yöntem olan ve evinde külah yapma makinesi olanların uygulayağı bir yöntem. Diğeri ilkine göre biraz zahmetli olan fırında pişirme yöntemi.
100_9607

Külah Makinesi ile;
Bu biraz sıvı kıvamlı hamur karışımını, ıstılmış külah makinemde pişirdim. Makineden alır almaz ( biraz el yakıcı olsada) hemen rulo haline getirdim. Bu esnada hızlı hareket edip çok hızlı bir şekilde rulo yapmanız gerekiyor aksi takdirde hemen sertleşip şekle girmiyor.

Rulolar soğuduktan sonra içerisine benmari usulü yada benim tercihim mikrodalga fırında eritilmiş bitter çikolatayı içlerine bir kaşık yardımıyla akıtarak doldurdum. Üzerine  eritilmiş çikolata ile şeritler yaptım. ( 10-12 adet rulo elde ettim)
BU-FIYATA-Termostatli-Waffle-Makinesi-ALMAN-MALI__20906664_0
( Benim kullandığım makineni aynısı ancak fotoğraf alıntıdır, örnek olması için yayınlıyorum)

Fırında pişirilen orjinal tarif;
Hamuru aynı şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış 175  c fırında şu şekilde pişirin; 1 1/2 çay kaşığı hamuru yaklaşık 10 cm çapında olacak şekilde yağlı kağıt üzerine bir kaşığın tersinden yardım alarak  5 cm aralıklarla yayın ve kızarana kadar 10 dakika pişirin.( Bir seferde 3 adet rulo olacak kadar hamur yapmanızda fayda var çünkü çok hızlı şekil verilmesi gerekiyor) Fırından alır almaz çok hızlı bir şekilde bir tahta kaşığın sapıyla rulo haline getirin. Bu esnada diğer hamurlar şekil vermek için çok sertleşirse 30 sn kadar fırında bekletip , devam edin.

Açıkçası bu şekilde birkaç adet rulo yaptım ama o sırada aklıma evdeki külah yapma makinesi gelince ‘neden olmasın ‘ dedim ve  daha pratik bir yol buldum:) Buarada külah yapma makinasını Tchibo ‘dan almıştım , ve gerçekten pratik ve farklı alternatifler yapabildiğim bir makine. Daha sonra bu alternatif fikirleri sizlerle paylaşacağım.

İnternet sitesinde şu anda mevcut görünmüyor ancak zaman zaman tekrarlanan ürünler olabiliyor Tchibo’da. Özellikle yaz geldiği için bu ürünü tekrar satışa sunabilirler, almak isteyenler için arada bir kontrol etmekte fayda var diye düşünüyorum.

Afiyet olsun.

You Might Also Like

2 comments

Yazdırılabilir Tarif