Ballı Muzlu Pancake

Nisan 03, 2010

pancake

Pancake hamuru Everday Food Magazine uyarlamasıdır.)
4 yaşında bir çocuğunuz varsa ve kahvaltı etmekten hoşlanmıyorsa hergün farklı kahvaltı seçenekleri  düşünmekten başka çareniz yok demektir:) Şaka bir yana hergün bildiğimiz standart peynir, reçel, zeytin, yumurta vs… kahvaltısından ( ki ben en çok bunu severim) sıkılıyorsanız  ve değişiklik arıyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz. Öellikle çocuklar için oldukça besleyici ve lezzetli olduğunu düşünüyorum.
Pancake aslında  neredeyse sınırsız varyasyonunu yaratabileceğiniz krep tarzı bir hamurişi.
Birçok ülkenin kendine ait pancake tarifleri ve çeşitleri var. Genellikle kahvaltılarda ya da tatlı olarak servis ediliyor. Diğer ülkelerde özellikle Amerika’da üzerine genellikle Mapple Syrup “Akçaağaç Şurubu” dökülerek tüketilse de bence bal, reçel, marmelat hatta Nutella  bile  çok iyi gidiyor.
Ben bu sefer bal ve muz ile tercih ettim ve çok lezzetli oldu. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
  • 140 gr un (1  bardakdan biraz fazla)
  • 2 çorbakaşığı toz seker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 220 ml süt (1 bardak )
  • 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
Orta boy bir kase içerisine  yumurtayı kırın ve süt ile tereyağını ilave edin  ve çırpın. Daha sonra kuru malzemeleri (tuz, un, kabartma tozu ve şeker) karışıma ilave edin ve çok fazla çırpmadan karıştırın ( ufak tefek topaklar kalabilir, problem değil)
Tavanızı  ısıtın  ve  bir kağıt havlu ile  biraz yağlayın. Tava iyice ısınıca her pancake için 2-3 çorba kaşığı hamurdan dökün ve kaşığın arkası ile biraz yayıp yuvarlak bir şekil vererek kızarıp biraz kabarıncaya kadar birkaç dakika önlü arkalı pişirin. Bu arada pişen pancakelerinizi diğerlerini hazırlarken soğumaması için önceden ısıtılmış fırında bekletebilirsiniz.
Pancakeleri ılıkken üzerine bal dökerek muz dilimleriyle servis edin.
Afiyet Olsun.

            You Might Also Like

            1 comments

            Yazdırılabilir Tarif