3 Lezzetli Pilav

Nisan 12, 2010

  pilav2

Aslına bakarsanız böyle bir tarif var mı bilmiyorum ama bu bizim evin sevilen yemeklerinden biri…Hepsi birararada olduğu için sanırım. Kibrit patates kızartması, kuzu incik ve pilav…
Yapımı oldukça kolay ama sunumu hoş ve tadı da bir o kadar lezzetli. Hemen tarifine geçmek istiyorum.



pilav
Malzemeler
  • 3 adet kuzu incik
  • 1 adet iri boy  patates yada 2 orta boy patates
  • arzu ettiğiniz tarzda pişirdiğiniz pilav
  • tuz, karabiber
Pilav tarifini vermeye gerek duymadım çünkü hemen hemen herkesin bir pilav pişirme yöntemi vardır. Sadece et suyu ile pişirirseniz bu yemeğin daha lezzetli olduğunu belirtebilirim bu noktada.
Kuzu incikleri karabiber, köri, kimyon ve tuz ile baharatlayıp üzerini geçmiyecek kadar az bir miktar su ile düdüklü tencerede suyu çekip kebap kıvamına gelinceye kadar pişirin. Azıcık dibini tutmasında mahsur yok daha bile lezzetli olduğunu söyleyebilirim. (yanmamak kaydıyla tabii) İncikler biraz soğuduğu zaman  etlerini ince ince didikleyip  yaklaşık 1 çorba kaşığı eritip kızdırdığın ıztereyağında çevirin.
Diğer yandan patatesleri ince ince kibrit şeklinde kesip iyice yıkayıp hatta  biraz suda bekletip nişastasını attıktan sonra tuzlayıp kızartın ve kağıt havlu üzerine  alarak fazla yağını bırakmasını sağlayın.
Silikon kek kalıbına yada herhangi bir kek kalıbına önce patatesleri, ardından eti ve onun üzerinede pilavı ekleyin.. Kalıbı ters çevirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

You Might Also Like

4 comments

Yazdırılabilir Tarif