Avokado Puding

Şubat 18, 2015

AVOCADO PUDDING
IMG_1608

Bir puding düşünün içerisinde süt, şeker,çikolata yok ama tadı çikolatalı bir pudingden farksız. Sağlıklı beslenenler, yediklerine dikkat edenler ve gluten alerjisi olanlar için harila bir puding paylaşmak istiyorum. Malzemeler her an elinizin altında olabilecek türden ve damak tadınıza göre ilavelerde bulunabileceğiniz kadar hayal gücüne açık ve pişirmeye gerek kalmayıp birkaç dakika içerisinde hazırlanabilecek kadar pratik. Besleyici özelliklerini ve faydalarını saymama gerek yok sanırım.İçerisinde avokada var demem yeterli olacaktır.
Bu arada malzemeler içerisinde donmuş muz olarak belirtiğim muz sizi şaşırtmasın. Bildiğimiz muz kendisi. Muz çok çabuk kararan ve olgunlaştıktan sonra çok beklemeyi sevmeyen bir meyve olduğu için ve dahası donmuş muz blender yapıldığı zaman harika bir kıvam ve lezzete ulaştığı için her daim deepfreezemde dondurulmuş muz bulunur.Şiddetle öneriyorum.
IMG_1601
Malzemeler
  • 1 adet olgun avokado
  • 2 adet (tercihen dondurulmuş) muz
  • 1/2 su bardağı süt ( süt miktarını istediğiniz kıvama göre arttırabilirsiniz)
  • 3-4 çorba kaşığı kakao ( aynı şekilde kakao miktarı da damak tadınıza kalmış)
  • 4-5 adet suda bekleyip yumuşamış gün kurusu kayısı
  • 1 1/2 yemek kaşığı bal*
Yapılışı
Tüm malzemeleri blendar’dan  pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçirin. Ben bal ilavesinde bulunmadım ama damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz. Kakao miktarını bitter tadına yakın sevdiğim için bu ölçüde kullandım. Dilerseniz azaltabilir bir miktar tarçın ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Bu tarife ait en kaliteli ve özenle seçilmiş tüm malzemelerin ölçülendirilmiş bir şekilde  kapınıza teslim edilmesini isterseniz tariftentabaga.com üzerinden sipariş verebilirsiniz.

You Might Also Like

2 comments

Yazdırılabilir Tarif