Portekiz Bademli Keki ve Yeniden Merhaba

Nisan 22, 2013

Neredeyse 1 yıl oldu; bloğuma elim gitmedi. Nedenlerini burada anlatmıştım. Ama eşimin ısrarla bloğuma devam etmeye teşvik etmesi ve geçen sene benden çalınan alan adım  www.kitchenart-ist.com ‘un peşini bırakmayıp tekrar almasıyla yeniden merhaba diyorum bloğuma.

Uçak yemekleri ne kadar güzel olsa da sonuçta önceden hazırlanmış ve ısıtılarak önümüze konulan yemeklerdir. Lezzetleri hepinizin malumudur. Ancak ne zaman yesem, “bunu mutlaka denemeliyim” dediğim bademli keki sonunda yapma fırsatı buldum. Bir çok tarif arasından yediğime en yakın, biraz badem ezmesi, biraz acı badem, içerisinde un olmayan bu yoğun bademli kekin aradığım lezzet olduğuna karar verdim. Umarım dener ve siz de beğenirsiniz.

Portuguese Almond torte

IMG_5791 (1)
(Tarif, http://www.deliciouswordflux.com ‘dan uyarlanmıştır.)

Malzemeler:
12 çorba kaşığı tereyağı( oda sıcaklıgında)
3 cup bütün badem
1 1/4 cup şeker
4 yumurta sarısı
4 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı badem aroması( istege baglı)
4 yumurta beyazı

IMG_5805 (1)

Yapılışı:

175°C de fırınınızı önceden ısıtın. 26 cm lik kelepçeli kalıbınıza yağlı kağıt serin ve kalıbın kenarlarını yağlayın. Dilerseniz yağlı kağıdın üzerine un serpebilirsiniz.

Bademleri şeker miktarının 1/4 ile mısır unu kıvamınıa gelecek şekilde rondodan gecirin. Tereyağını ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Şekerin geri kalan 3/4 lük kısmına ilaveten 2 çorba kaşığıı toz şekeri 4 yumurta sarısı ile yaklaşık 7 dakika köpük gibi olana kadar çırpın. Limon kabuğunu, tuzu, tarcını ilave edin ve iyice karıştırın. Bu karışımı bademli karışıma ilave edin ve badem aromasını ekleyerek karıştırın.

Diğer taraftan yumurta beyazlarını 2 çorba kaşığı toz şekerle birlikte kar haline gelene kadar çırpın. Kar haline gelen yumurta aklarına bademli karışımı azar azar ilave ederek yedirin ve yumurta aklarını söndürmeden katlayarak karıştırın. Bu aşama biraz vakit alıyor olsa da sonuca değer. Hamuru kalıba döktükten sonra kalıbı bir kaç kez tezgaha vurarak üzerini düzleştirin. Yaklasık 45 dakika boyunca kek altın sarısı rengini alana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarabilirsiniz.

IMG_5798 (1)

Afiyet olsun.

You Might Also Like

8 comments

Yazdırılabilir Tarif