Figlmüller’in Schnitzel’i Nasıl Yapılır?

Mayıs 08, 2012

Uzun bir aradan sonra merhaba. Şunu özellikle belirtmeliyim ki; başıma gelen talihsiz olaydan sonra (www.kitchenart-ist.com’un elimden gitmesi!) elim bir türlü gitmedi yeniden birşeyler yazmaya, paylaşmaya… Ama bu nereye kadar gidecekti? Önemli olan ismi değil içeriğidir diyerek tekrar koyuldum yazmaya. Mono no aware…

. Figlmüller

Viyana’da Schnitzel nerede yenir? -Heryerde yenebilir. Ama en ünlüsü hangisi diye sorarsak; cevap, hiç kuşkusuz Figlmüller olacaktır. Dört günlük Viyana seyahatimiz sırasında iki öğünümüz burada geçti. Belki bu sayıyı biraz daha arttırabilirdik; ama Viyana’nın diğer lezzetlerine de yer vermek gerekirdi değil mi?
Öncelikle şunu özellikle belirteyim. Viyana Schnitzel’inin orjinali domuz etinden yapılıyor. Ancak restaurantta dana ve tavuk etinden de yapıyorlar. Biz tavuğu tercih ettik.

IMG_2484a

IMG_2278

Evime döner dönmez aklımda kalan ilk şey Schnitzel’di. Hemen bu lezzeti denemeliydim; ve işe koyuldum… Sonuç harikaydı. Hiç de Figlmüller’i aratmadı desem yeridir.

Gelelim tarifine…

Malzemeler:

  • Un, yumurta, galeta unu
  • 2 Adet tavuk göğüsü
  • İki adet tava
  • Sıvı yağ

Figlmüller

Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ayrı ayrı tabaklara koyun. Tavuk göğüslerini isterseniz döverek, isterseniz bıçak ile yararak inceltin. (Döverek inceltirseniz büyük parçalar elde edersiniz. Ben bıçak ile yarmayı tercih ettim) Tavuk filetoları tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. İki ayrı tavada sıvı yağı kızdırın.

Filetoları sırasıyla; una, yumurtaya ve galeta ununa bulayarak kızgın yağın içine atın. Kısa bir süre sonra çevirin. Yine kısa bir süre sonra diğer tavaya geçirin. Aynı şekilde çevirerek altın sarısı renk alınca tavadan alın. Peçete yardımıyla fazla yağından arındırarak servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Not: üstteki resimde görülen Figlmüller’in meşhur karışık patates salatası ayrı bir tarif konusudur. Çok yakında onu da paylaşacağım.
Smile

Figlmüller

 

Figlmüller

You Might Also Like

6 comments

Yazdırılabilir Tarif