Singapur’da mutlaka gidilmesi gereken yerler

Mart 24, 2011

1.Singapur Ulusal Hayvanat Bahçesisingapore 1091

Singapur’ a gidildiğinde mutlaka gezilmesi gereken yerlerin başında geliyor bence. Hayvanat bahçesi denildiğinde gözünüzün önünde beliren resmi hemen silin zihninizden ve hayvanların kafesler ardından değil doğal ortamlarında özgürce gezinmelerine, hatta beslenmelerine tanık olabileceğiniz,çocuklar için eğlenceli özel aktivitelerle dolu, amfitiyatrolarında hayvanlarla yapılan canlı şovları izleyebileceğiniz canlı ve rengarenk bir atmosfer hayal edin.

singapore 916

Çok büyük bir alana kurulmuş hayvanat bahçesini gezmek neredeyse bir gününüzü alabilir.Yürüyerek gezdikden sonra bir kez de extra ücret ödeyerek hayvanat bahçesi otobüsü gezisi ve tekne gezisini de yapmalısınız.

singapore 1000

Yine girişinde bir miktar ektra ücret ödeyeceğiniz çocuklar için su parkı ve eğlence bölümünü çocukları ile gezenler mutlaka uğramalı. Hayvanat bahçesine giderken yanınıza mayolarınızı almayı unutmayın, yoksa bu sırılsıklam eğlenceden mahrum kalabilirsiniz.

Dileyenler için gece safarisi de mevcut. Biz tüm gün keyfini çıkardığımız için tercih etmedik ama çok keyifli olduğu söyleniyor.

Hayvanat bahçesi biraz uzak bir bölgede olduğu için taksiyle gitmek neredeyse tek seçenek ancak çok pahalı sayılmaz. Daha önceki yazımda taksilerle ilgili’peak hour’ saatlerine uyarsanız elbette.

 2.Singapur Botanik Bahçesi

singapore 444

Singapur’un sembolü haline gelen orkidelerin binbir çeşidine rastlayabileceğiniz Ulusal Orkide Bahçelerinin de içerisinde bulunduğu Botanik bahçesi muhteşem doğal güzellikleri ile ziyaret edilmesi gereken adreslerden.

3.Sentosa Adası

singapore 127

Singapur denilince ilk akla gelen yerlerden biri Sentosa Adası. Malayca ‘barış ve huzur anlamına gelen’ Sentosa   adasında oteller, spa merkezleri, plajlar,  mutlaka gidilmesi gereken Universal Studios Singapur ve birçok aktivite mevcut. Dilerseniz teleferik ile geçebileceğiniz bu adaya Singapur’un en büyük alışveriş merkezi olan Vivo City’den yürüyerek ya da Sentosa Express adı verilen hızlı trene binerek geçebilirsiniz.

singapore 096

singapore 065

4.Orchard Caddesi

singapore 1341

İşte Singapur’un en ünlü caddesi. Alışveriş merkezi cenneti. Birinden çıkıp diğerine giriyorsunuz. Sayısını bilmediğim kadar çok, birbirinden güzel bu alışveriş cennetinde aradığınız herşeyi bulmanız mümkün. Diğer yandan birçok lüks otel de Orchard Caddesi çevresinde. Yeme-içme konusunda sıkıntı çekmeyeceğiniz garanti, dilediğiniz her türü mutfağını bu caddede bulabilirsiniz.

singapore 1215

singapore 1319

5.China Town

singapore 803

Çin mahallesi, Çin kültürünü ve tarihini bir nebze olsun hissedebileğiniz bir bölge.Burada Thian Hoch Keng Tapınağını gezebilirsiniz. Hediyelik eşyalar ve Singapur hatıraları satın almak isterseniz en çok ve en uygun çeşidi bu bölgede bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Ayrıca şifalı otlar, çin yağları ve çay çeşitlerini de buradan satın alabilirsiniz.

singapore 811

6.Clarke Quay

singapore 1172

Singapur nehrinin kenarına kurulmuş olan Clarke Quay, çeşit çeşit restorant ve bar seçenekleri, renkli ve ışıl ışıl atmosferiyle Singapur gecelerinin en popüler mekanlarından.

Akşam saatlerinizi  hoşça değerlendirmeniz ve dünya mutfaklarından lezzeti yemekler denemeniz için oldukça güzel bir alternatif.

singapore 1177

singapore 1162

singapore 1283

 7.Universal Studios Singapur

 singapore 388

Singapur’da mutlaka gitmeniz gereken ve tam anlamıyla tadını çıkartmak için bir gününüzü ayırmanız gereken bir yer Universal Studios Singapur. Far Far Away, Jurassic Park, New York, Sci-Fi City, Hoywood, Madagaskar, Ancient Egpty aktivitelerinin tüm gününüzü dolduracağından emin olabilirsiniz. Detaylı incelemek için internet sitesine göz atmanızı öneriyorum.

singapore 716

 singapore 664

You Might Also Like

3 comments

Yazdırılabilir Tarif