Zeynep ve Rapunzel Tangled Doğumgünü Partisi

Şubat 04, 2011

Tangled_poster1

Parti organizasyonları yapmaya bayılıyorum. Hatta her sene kızımın doğumgünü tarihini iple çekiyorum. Bu arada annemin, kayınvalidemin ve kendi evlilik yıldönümlerimiz için yıl içerisinde ufak tefek partiler versemde beni en çok heyecanladıran kızım için yaptığım doğumgünü hazırlıkları.

Bu sene 5.sini kutladığımız canım kızımın doğumgünü parti teması olarak, geçtiğimiz ay sinemada büyük bir keyifle seyrettiğimiz “Rapunzel Tangled” filmini seçtim. Film henüz vizyonda ve çok yeni olduğu için parti malzemeleri vs. aksesuarları hazır temin etme imkanım olmasa da blogger’larda çareler tükenmez dedim ve tüm parti malzemelerini kendim hazırladım:)  Bu temayı ya da bu tarz temalı doğumgünleri organize etmek isteyenler için detayları fotoğraf kareleriyle paylaşmak istedim bu yazımda.

IMG_4264IMG_3843 

Bu sitede rapunzel partisi ile ilgili birkaç ipucu ve fikir yakaladıkdan sonra hemen uygulamaya geçtim. Parlak sarı bir yünü uzun bir saç örgüsü şeklinde ve ufak saç örgüleri şeklinde örerek hem dekorasyonda  hemde fotoğraf çekilirken saçına takması için hazırladım. Fon kartonunu Rapunzel’in meşhur tavaları şeklinde kesip misina ile tavana astım.

IMG_3815znp (3)

znp (2)

Buradan print ederek hazırladıklarım. Bayrakları büyük ölçekte bastırarak kesip yapıştırdım ve banner hazırladım. Küçük ölçekte etiket kağıtlarına bastırarak kürdanlara taktım ve muffinlerin üzerinde kullandım. Rapunzelin sevgilisi Flynn in ‘WANTED’  posterini bastırıp boyamaları için çocuklara dağıttım. Rapunzel’in 3 boyutlu karton bebeğinini print edilebilir versiyonu yine aynı sitede.Krapon kağıdından  ponponların yapımına buradan ulaşabilirsiniz.

IMG_3840

İnternetten bulduğum Rapunzel Tangled film resimlerini poster şeklinde bastırıp duvarlara astım. Bazılarını da etiketler halinde  bastırıp köpük bardaklara yapıştırdım ve parti bardaklarımız hazır oldu.

IMG_3792

Pastamız tabiki temamızın ana karakteriydi:)

IMG_3781

Partiye katılan çocuklara hediye olarak hazırladığım çikolata kaplı elma şekerleri.

IMG_3829

Rengarenk jöle katları.

znp (1)

Ve kapanışta  meyvelerle lezzet şöleni yaşatan çikolata şelalesi vardı. Teşekkürler Burcu Teyzesi:)

Tüm bunların dışında Zeynep için  en özeli, o gün doğumgünü olduğundan bihaber eve erken geldiğinde tüm okul arkadaşlarının, öğretmeninin, okul müdiresinin, aile dostlarımızın,  animasyonları ile doğumgünümüze renk katan Gençlik Tiyatrosunun başarılı oyuncularından  İbiş ile Memiş’in ona süpriz yapmasıydı sanırım:)

Varlıklarıyla mutluluğumuza mutluluk katan herkese tekrar teşekkür ederiz.

Nice yıllara bebeğim…

You Might Also Like

14 comments

Yazdırılabilir Tarif