Singapur'a gitmeden asla…

Şubat 26, 2011

singapore 285

Kış günü ‘ Singapur’da nereden çıktı demeyin lütfen. Bu güzeller güzeli ülkeyi gezi planlarınıza dahil etmek için yazının devamını okuyun:)

10 yıl önce ailemle, yani anne ve babamla gittiğimde  aşık olduğum, alışveriş merkezlerinin bolluğu, cadde ve sokaklarının temizliği, inanılmaz güzel doğası, orkideleri, sımsıcak havası ve sımsıcak insanları aklımda  kalan bu güzel ülkeye 10 yıl sonra yine ailemle ama bu sefer eşim ve kızımla  giderek hem anılarımı tazeledim, hem de yenilerini ekledim.   Uzakdoğu turlarında yeterli zaman ayırılmadığı ve yeterince tanıtılmadığına inandığım bu cennetten kopma ülkeye mutlaka münferit gidilmeli. İnternet üzerinden erişebileceğiniz güvenilir turizm firmalarıyla erken uçak ve otel rezervasyonu yaptırdığınız takdirde hem en  uygun fiyatlardan, hem de taksitle ödeme imkanlarından faydanabiliyorsunuz. İngilizce resmi dil olduğu için dil konusunda da herhangi bir problem yaşanmıyor.

singapore 080

Singapur ülke –şehir olduğu için aile olarak rahatlıkla gezebileceğiniz, ne isterseniz o tarz aktivitelere ulaşabileceğiniz bir ülke. Uçaktan inip taksiyle otelinize doğru giderken bile ‘iyi ki gelmişim’ dedirtecek kadar sıcak bir karşılaması var.

singapore 1060

Gitmeden önce epey bir araştırma yaptım internetten; nerelerde yenir, neler yapılır vs. için. Birtakım değerli önerilere ulaştım ancak paylaşmak istediğim ve ulaşamadığım önerileri de ben anlatmak istedim.

Öncelikle neden ‘Singapur’ a gitmeden asla’ nın cevabını vermek istiyorum. Bir seyahatten ne beklersiniz bulabileceğiniz bir gezi Singapur gezisi. Sayısını tahmin edemeyeceğiniz kadar çok ve birbirinden şık alışveriş merkezleri, doğal güzellikler, tüm dünya mutfaklarından seçme restaurantlar, uzakdoğu kültürünü yakından tanıyabildiğiniz tapınaklar, dünyanın en güzel hayvanat bahçesi, tüm günü eğlenerek geçirebileceğiniz Universal Studio Singapore vs…

singapore 755

Singapur’ a gitmeyi düşünecekler için öneriler;

Ulaşım

singapore 807

Singapur içerisinde ulaşım oldukça kolay. Gezmek isteyeceğiniz hemen hemen her yere gidecek vasıta  bulabilirsiniz. Taksi kullanımı oldukça yaygın, ancak taksiler için belirlenen özel taksi duraklarında beklemek gerekiyor. Türkiye’deki gibi elimizi sallayıp taksi durduramıyorsunuz yani. Taksiler  ‘peak hour’ denilen  07.00-09.30 ve 17.00-20.00 saatleri arasında %35 daha pahalı.

Otobüs kullanımı da oldukça pratik. Çok sık konumlandırılmış otobüs durakları mevcut ve otobüs tarifesi gideceğiniz mesafeye bağlı. Bilet almanız şart değil sadece bozuk paranız olması yeterli. Otobüs ile çok rahat seyahat edebilirsiniz.

Metro kullanımı da Singapurlular  tarafından çok yaygın olsa da turistler için çok  önermiyorum. Neredeyse taksiye yakın bilet alıp, turistik amaçla geldiğiniz bir yerde yer altından gitmenin çokda bir anlamı yok:)

Küçük çocukları (maksimum 5-6 yaşı kastediyorum) ile seyahat planlayanlara önerim, pratik bir bebek arabaları varsa yanlarında götürmeleri. Öyle sandığınız kadar zor olmuyor seyahat sırasında kullanımı. Kızımız 5 yaşında olduğu için gerek duymamıştık. Ve ne kadar gerekli olduğunu farkedip uygun bir bebek arabası satın aldık. Dilerseniz kiralayabileceğiniz internet sitelerine de ulaşabiliyorsunuz. Yaklaşık 6 saatlik saat farkı, çocukların uyku saatlerine yansıyor ve sabahtan akşama kadar sürekli hareket halindeki yoğun gezi temposu koca bebekleri yorabiliyor. Bu nedenle seyahat boyunca iyi ki bu arabayı almışız dedik:) Zaman zaman uyudu, zaman zaman dinlendi ve keyfi hiç eksilmedi kızımızın. Tabi zaman zaman bu yaşta çocuk ve bebek arabası! tarzı şaşkın bakışlara aldırmadık ve kızımızın keyfini ön planda tuttuk.

singapore 425

Konaklama

singapore 767

Singapur’da kalmayı planladığınız otel mutlaka merkezi bir yerde olmalı.  Alışveriş merkezleri, geniş caddeleri ile Singapur’un en lüks ve en merkezi yerlerinden biri olan Orchard caddesinde bir çok güzel otel alternatifi mevcut. Bencoolen caddesinde kalmayı tercih ettiğiniz takdirde de görülmesi gereken birçok yere yürüme mesafesi yakınlığında olacaksınız. Singapur’daki otellerin Avrupa otellerine kıyasla daha temiz ve daha kaliteli oteller olduğunu söyleyebilirim. Yani  Singapur’da kalacağınız 3 yada 4 yıldızlı bir otel Avrupa’nın birçok yerinde kalacağınız aynı yıldızlı otellerden çok daha iyi hizmet kalitesinde bana kalırsa.

Otel tercihinizi kahvaltı seçeneği ile birlikte seçerseniz, genelde açık büfe ancak Türk tarzı kahvaltı beklentisi olanlara çok hitap etmeyecek şekilde kahvaltılar olarak  karşınıza çıkabilir. Çok da haksızlık etmemek lazım; yerel lezzetlerin dışında yumurta, cornflakes, kek, kruvasan taze egzotik meyveler gibi yiyebileceğiniz kahvaltılıklar elbetteki mevcut. Hatta yerel lezzetlerden ‘körili puf’ oldukça  lezzetli, bildiğimiz puf böreğine benzeyen bir yiyecek.

Uzakdoğuya gidenler yeme içme konusunda endişe yaşarlar genelde. Ancak bu endişeyi Singapur için kesinlikle taşımayın ve sakın ola genelde yiyecek konusunda turistlerin can simidi olan McDonald’s a filan başvurmayın. Her türlü dünya yemeğini tadabileceğiniz çok güzel ve uygun fiyatlı restaurant seçenekleri mevcut Singapur’da.

Restaurant önerileri ve mutlaka gidilmesi gereken yerleri bir sonraki yazımda paylaşmak istiyorum. Bu arada aklınızda hiç yoksa bile bir gün gitmek için mutlaka Singapur’a bir şans verin.

You Might Also Like

6 comments

Yazdırılabilir Tarif