Kremalı Brokoli Patates Çorbası

Kasım 29, 2010

IMG_1865

Son günlerde yoğunluğumdan dolayı kitchenart-ist’i ihmal etmiş gibi görünüyor olabilirim ancak hep aklımın bir köşesinde, ne deneyebilirim ne paylaşabilirim var. Bu hafta değişik lezzetlerden hoşlananlar için rokfor ve cevizli bir kraker, sütle yada bir fincan kahve ile süper bir birliktelik yaşayan çikolatalı fındıklı kocaman kıtır kıtır bir kurabiye var listemde. Rokfor ve cevizli krakeri öyle sevdik ki fotoğrafını çekmek için bir tane bile kalmadığını farkedince tekrar yapmaya karar verdim.
Bugün içinse çok lezzetli  bir çorba var. Deneyip hayran kaldığım, Sevgili Cafepepela’nın patates çorbası. Azıcık brokoli farkıyla. Brokoli evimizin vazgeçilmez kış sebzelerinden olunca patatesle beraber hem kolay hem pratik hem de içerken sevgili pepelayı andığım  lezzetli bir çorba çıktı ortaya. Üzerine de sarımsaklı tereyağıyla sotelenmiş krutonlar eklenince kim korkar soğuktan kıştan dedirten cinsten:) Bu harika patates çorbasını paylaştığı için Pepela’ya teşekkür ederim:)
IMG_1849
Malzemeler
  • 1 kg patates yaklaşık 4 –5 adet
  •  bir su bardağını dolduracak kadar brokoli
  • 1 kutu krema
  • 1-2 kereviz sapı ve yaprağı
  •  tuz, karabiber, köri, zerdeçal
  • 2 bardak tavuk suyu
  • 3 bardak su
Yapılışı
  1. Patateslerin kabuklarını soyun ve yaklaşık bir su bardağı kadar brokoli ve kereviz sapı ile birlikte haşlayın.
  2. Haşlandıktan sonra kereviz sapını çıkarın ve blendır ile püre haline getirerek 3 bardak suyu ilave edin ve bir müddet daha haşlayın.
  3. Tavuk suyunu ve baharatlarını ilave edip  kaynattıkdan sonra kremayı ilave ederek karıştırın. Birkaç dakika daha kaynattıkdan sonra sarımsaklı tereyağında sotelediğiniz kızarmış kıtır ekmeklerle servis yapın.

Afiyet olsun.

You Might Also Like

7 comments

Yazdırılabilir Tarif