Parlak Fikirler: Çakma Parmesanlı Milföy Pizza

Ekim 10, 2010

milfoy_pizza3

Pazar kahvaltısı ve brunch için pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir pizza, üstelik çakma parmesanlı:) Çakma parmesan nedir diye merak etmiş olabilirsiniz; tabi ki böyle bir peynir çeşidi yok. Aşağıda yapılışını anlattığım peynir karışımına  benim taktığım bir isim. Ancak tadı parmesanı çok çağrıştırıyor bana ve parmesan temin edemediğiniz durumlarda yerine geçebilir. Bu arada italyan ismiyle parmigiano reggiano yani parmesan peynirine haksızlık etmek istemem. Unutmayalım ki, taklitler asıllarını yaşatır:)

milfoy_pizza2

Milföy pizza içinse çok fazla söze gerek yok.

Malzemeler

  • 4 adet milföy hamuru
  • sucuk dilimleri, mısır, dilimlenmiş zeytin veya canınız ne istiyorsa:)
  • üzerine serpmek için çakma parmesan*
  • taze çekilmiş karabiber

*çakma parmesan  buzdolabınızda zaman zaman unuttuğunuz kurumaya yüz tutmuş hatta kurumuş peynirlerin rondodan geçirilmesiyle (öyle ki peynirler rondoda taş misali ses çıkarıyor) elde edilir.İzmir tulumu ve kaşar peyniri karışımı ideal olanıdır.

milfoy_pizza

milfoy_pizza

Fırınınızı önceden  175  °C’de ısıtın. Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkarın ve yumuşamaları için birkaç dakika bekleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 4 adet milföy hamurunu kare oluşturacak biçimde yerleştirin ve birleşim yerlerinden bastırarak tek bir hamur haline getirin. Bir çatal ile hamurda delikler açarak milföy hamur tabanını 5 dakika kadar pişirin. Ardından dilediğiniz malzemeleri üzerine yerleştirin ve çakma parmesanı tüm malzemeleri üzerini kapatacak şekilde bol bol serpiştirin ve kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

You Might Also Like

6 comments

Yazdırılabilir Tarif