Chocolate Cake Ball

Ekim 01, 2010

Çikolatalı  Kek Topları

Popcake

Cake ball, yani içeriğinde çikolata ve kek olan  minik kek topları.  Zeynep içinse onların adı ‘top top:)
- Anne canım top top istiyor.
-Anne top toplar bitmiş ama :( kim yedi bunları…   
O  kadar sevilerek ve beğenilerek yeniliyor ki bizim evde, hergün yapsam bir tane bile kalmayacağından eminim:) Bittiğindeyse isyan çıkıyor deyim yerindeyse.
Çevremde hemen hemen herkes tatmıştır yaptığım bu çikolatalı mini kek toplarından, ve biliyorum ki bu pratik tarifi paylaşmamı bekliyorlar kitchenart-ist’de. Diyorum ya çok seviliyor ve benimle neredeyse bütünleşmiş bu çikolatalı toplar.
Bende nedense çok sık yaptığım halde bir türlü fırsat bulup paylaşamamıştım. O kadar pratik  ve kolay ki yapımı, ancak sunumu ve lezzeti  ardındaki bu pratikliği hiç belli etmiyor. Sözü daha fazla uzatmadan hemen tarifine geçmek istiyorum top topların:)

popcake1

Malzemeler

  • yaklaşık 500 gr kakaolu kek ( eğer hazır kek kullanacaksanız, dikdörtgen hazır keklerden 2 paket yeterli gelecektir)
  • 1 kutu krema
  • 80 gr bitter çikolata ( 1 paket çikolata )
  • 1/2 kahve fincanı  espresso yada kahve oranı yoğun olarak hazırlanmış neskafe
  • 40 gr bitter yada sütlü çikolata ( üzeri için)
  • hindistancevizi, kakao, antep fıstığı, çikolata şekerleri vs… ( üzeri için)

Popcake

Kakaolu keki elinizle iyice ufalayın. Diğer yandan bir paket kremayı orta ateşte ısıtın ve içerisine bir paket çikolatayı parçalayarak ilave edin. Kremanın sıcaklığı ile çikolata eriyecek ve koyu bir kıvama gelecektir. Çikolatalı karışımı, ufalanmış kek parçalarının üzerine dökün ve kahveyi ilave ederek hamur kıvamına gelinceye kadar  iyice karıştırın.
Karışımı en az birkaç saat buzdolabında bekletin. Şekil verebileceğiniz kadar sertleştiğinde dondurma  kaşığıyla parçalar alarak top şeklini verin ve önce eritilmiş çikolataya ardından antep fıstığı, hindistancevizi yada çikolata parçalarına batırarak truff kağıtlarında servis yapabilirsiniz.

popcake5

Kakao ile kaplamak isterseniz eritilmiş çikolataya batırmadan direkt olarak  kakao içerisinde yuvarlayarak, truff kağıtları yerine dilerseniz kanepe çubukları batırarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

You Might Also Like

14 comments

Yazdırılabilir Tarif