Biscuits

Eylül 13, 2010

biscuit1

(Tarif, www.joyofbaking.com’dan uyarlanmıştır.)

‘Biscuit’ kelimesinin orjinali latince ‘ bis coctus’ yada ‘twice baked’ yani bizdeki tabiriyle çifte kavrulmuş (iki kez fırınlanmış) anlamına gelmektedir. Avrupalıların ve bizlerin bisküvilerinden ( onlar için cookie yada cracker) oldukça farklı bir yapısı vardır Amerikan biscuitlerinin. 

Biscuits için İngilizlerin ‘scones’ isimli ekmeklerine çok benzeyen bir tür Amerikan ekmeği  diyebiliriz. KFC (Kentucky Fried Chicken)’ de rastlamışsınızdır, bu minik ekmeklere. Hamurunun yapısı ve içeriğindeki tereyağı çok lezzetli kılar bu minik ekmekleri. Dilerseniz  yemekle beraber dilerseniz kahvaltı ve brunchlarda  severek yiyeceğinize eminim. 

Malzemeler

  • 2 1/2 cup (325 gr) un
  • 2 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çorba kaşığı (14 gr) toz şeker ( isteğe bağlı)
  • 1/2 cup (113 gr) soğuk küp küp kesilmiş tereyağı
  • 3/4 cup ( 180 ml) süt
  • 1 adet büyük çırpılmış yumurta

Üzeri için;

  • 1 çorba kaşığı süt ile çırpılmış 1 adet yumurta

100_1931

Fırınınızı 205 °C’ de önceden ısıtın ve fırın teline yağlı kağıt sererek orta kata yerleştirin.

Büyük bir karıştırma kabı içerisine unu eleyin ve kabartma tozunu, tuzu ve şekeri ilave ederek karıştırın. Küp küp kesilmiş soğuk tereyağını unlu karışıma ekleyin ve karışım kırıntı haline gelene kadar dilerseniz ellerinizle yada mutfak robotunuzun ilgili aparatıyla yoğurun. Ardından sütü ve çırpılmış yumurtayı ekleyin ve iyice karıştırın. ( Hamur kıvamı yapışkan ve nemli olmalıdır)

Hamuru unlu bir zemine alarak içeriği tamamen birleşip, homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bu aşamada hamurun kıvamına gelmesi için biraz daha un ekleyebilirsiniz.  Hamuru merdane yardımıyla  yaklaşık 1.25 cm kalınlığında ( bir parmakdan biraz daha kalın) açın ve unladığınız yuvarlak bir kalıpla kesin. Ben bu işlemi yağlı kağıt üzerinde yapıyorum. Biscuitleri önceden hazırlayıp ısıttığınız  yağlı kağıtlı ızgara teline  yerleştirin ve üzerine yumurtalı sütlü karışımı bir fırça yardımıyla sürerek yaklaşık 10-15 dakika üzerileri kızarıncaya kadar pişirin. (Fırından almadan önce, içinin piştiğini kürdan testiyle kontrol edin) Ilık olarak servis edin.

Afiyet olsun.

You Might Also Like

4 comments

Yazdırılabilir Tarif