Tiramisu Sorbet

Ağustos 27, 2010

Tiramisu Sorbe
tiramisu sorbet2

Tiramisu’nun evimizin vazgeçilmezlerinden  olduğundan  bahsetmiş ve biri kolay tiramisu, diğeri de classic tiramisu olmak üzere iki farklı Tiramisu tarifi paylaşmıştım. Eğer sizde tiramisu severlerdenseniz; tamamen deneysel bir şekilde ortaya çıkarak tadıyla bizi şaşırtan  Tiramisu Sorbeyi denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.
Birkaç deneme daha planlıyorum en kısa zamanda. Bu sefer savoiardi ( kedidili bisküvi) eklemeliyim, belki biraz irish cream ya da farklı aromalar. Neden olmasın değil mi?  En çok bu yönünü seviyorum mutfağın; geliştirebilir, deneylere açık  ve neredeyse sınırsız oluşunu.
tiramisu sorbet3
Belirtmiş olduğum gibi bu deneysel bir çalışmanın ürünü olduğu için:) (Şaka bir yana gerçekten öyle oldu.) Evde bulunan yarımşar paket labne, krema ve içimdeki bastırılamaz  Tiramisu isteğim, daha doğrusu içerisinde kahve barındıran tatlı isteğim beni bu deneye itti. Sonuç olarak bu malzemelerle (ölçmedim ama) az miktarda sorbe elde ediyorsunuz. Eğer 2 kişiyseniz sorbe miktarı yeterli gelecektir ancak daha kalabalık için hazırlayacaksanız malzeme miktarlarını ikiye katlamanız gerekecektir.
tiramisu sorbet
Malzemeler
  • 1/2 paket labne peyniri  100 gr )
  • 1/2 paket krema (110 ml)
  • 2 büyük kahve kupası koyu filtre kahve
  • 6 çorba kaşığı şeker ( tat kontrolü ile ayarlanmalı)
  • üzerine serpmek için kakao
Kremayı ısıtın ve içerisine labne peynirini ilave edin ve labne  krema içerisinde eriyip homojen bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.  Koyu olarak hazırladığınız filtre kahveyi (filtre kahve imkanınız yoksa yerine koyu bir nescafe olabilir) ve şekeri bu karışıma ilave edin ve oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Kapaklı bir kap içerisine alarak buzdolabında ertesi güne kadar soğutun. Ardından dondurma makinanızın talimatlarına uygun bir biçimde (dondurma makinasız sorbe yapımı için ) sorbenizi hazırlayın ve derin dondurucuda muhafaza edin.
Servis için üzerine kakao serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

You Might Also Like

3 comments

Yazdırılabilir Tarif