Parlak Fikirler: Kabaklı ve Mantarlı Pratik Pizza

Ağustos 30, 2010

KabaklıPizza
Her ne kadar pizza hamurunu kendim hazırlamayı sevsem de, birden aklıma geliveren, ya da canımın çektiği  parlak fikirlerde kullanmak üzere bu pizza tabanını sevdim ben. Kıtır kıtır bir lezzeti var, daha önce Nutellalı ve Tahinli pizza’da deneyip memnun kalmıştım.
Kabaklı ve mantarlı pizzayı, hafif ve doyurucu olması sebebi ile Ramazan ayında olmamızdan dolayı sahur yemekleriniz için, ayrıca brunch, ya da 5 çayı için bile tavsiye edebilirim.
KabaklıPizza2
Malzemeler
2 kişilik pizza için;
  • 2 adet hazır pizza tabanı ( tercihen karmez)
  • 1 adet orta boy kabak yada 2 adet bebek kabak
  • 100 gr dilimlenmiş mantar
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • dereotu, taze nane, arzuya göre taze kekik ve reyhan
  • taze çekilmiş karabiber, tuz ve zeytinyağı
100_1478
Kabağı ince ince halkalar halinde kesin. Hazır pizza tabanları üzerine herhangi bir sos sürmeden bir sıra halka halka dilimlediğiniz kabakları, bir sıra dilimlenmiş mantarlar olacak şekilde  dizin ve üzerine  kıyılmış dereotu, nane, dilerseniz reyhan ve taze kekik serperek  tuzlayın ve bu şekilde 185 °C ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. 10 dakika sonra fırından çıkararak rendelediğiniz kaşar peynirini pizzanın üzerine yayın. Peynir eriyip üzeri kızarınca fırından alın ve üzerine taze çekilmiş karabiber  serpip, arzunuza göre sızma zeytinyağı  gezdirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

You Might Also Like

6 comments

Yazdırılabilir Tarif