Keçi Peynirli Patlıcan Sarma

Ağustos 20, 2010

2063
Açıkçası nasıl bir isim vereceğimi bilemedim önce, tamamen içinizden gelenlerle oluşturduğunuz bir tarif olunca zaman zaman isim bulmak zor olabiliyor hele içinde ismine yansıtmak istediğiniz birçok malzeme olursa.İçerisinde ceviz var, kırmızı biber var ama en önemlisi keçi peyniri var. Peynirse olan düşkünlüğümden sözetmiştim daha önce. Keçi peyniri de en sevdiklerim arasındadır. Dikkatinizi çekmiştir son yıllarda çok popüler oldu keçi peyniri özellikle sağlıklı beslenme ve diyet konusunda bilgi veren uzmanların tavsiye ettikleri bir peynir çeşidi.
Peki Keçi sütünün ve peynirinin özelliği nedir:
Keçi doğada otlanır. Yeni filizlenen dallarla beslenir. Ahırda beslenmediği için sunı yem yemez. Keçi ayrıca radyasyonlu hiç bir gıda maddesini tüketmez. Batılı doktorların raporlarında “astım, alerji ve öksürük” gibi birçok hastalığın tedavisinde ilaçların etkili olmadığı halde, keçi sütünün olumlu sonuç verdiği kaydedildi.
Keçi sütünden yapılmış ürünlerin Avrupa’da özel healt shoplarda özel fiyatlarla satıldığı ve bebeklere anne sütünün alternatifi olarak verilebileceği bildirildi.Van YYÜ Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr.Mehmet Bingöl keçi sütünün tedavi edici ve kendine özgü üstün özelliklerden dolayı birçok hastalıkların tedavisinde kullanıldığını söylediKeçi sütünün düzenli olarak tüketilmesinin, egzama, astım, sindirim rahatsızlıkları , varisle ilgili bazı rahatsızlıklar ve bazı alerjik durumların tedavisinde yararlı olduğunu ifade eden Bingöl, şöyle konuştu:” Keçi sütünden yapılan başta yoğurt ve peynir olmak üzere birçok ürün, Avrupa’da özel sağlık dükkanlarında özel fiyatlara satılmaktadır.
Batılı doktorların raporlarında, kendilerine astım, alerji, hazım sorunları,bazı cilt rahatsızlıkları , bebek egzamaları ve iştahsızlık ile öksürük nöbetleri gibi birçok şikayetle gelen hastaların tedavileri ilaçlarla başarılamadığı halde keçi sütü ürünleri kullanılarak başarıldığı belirtilmektedir*’
* www.kecipeyniri.org
İçerisindeki keçi peyniri ile ilgili bilgi paylaşımından sonra gelelim Keçi peynirli patlıcan sarmanın malzemelerine;
  • 3 –4 adet patlıcan
  • 100 gr keçi peyniri
  • 50 gr tulum peyniri
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 adet közlenmiş kırmızıbiber turşusu
  • bir tutam kıyılmış maydanoz
  • taze çekilmiş karabiber
  • galeta unu
  • 3 yumurta sarısı
Patlıcanları çizgili şekilde uzunlamasına kesin ve kızartın.Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağının süzülmesini sağlayın. Diğer yandan bir kase içerisinde peynirleri çatalla ezin ve içerisine, maydanoz, dövülmüş ceviz ve ince ince kestiğiniz kırmızı biber turşusu ve karabiberi ekleyip karıştırın. ( Peynir yeterince tuzlu olduğu için ektra tuz ilave etmedim, damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz)
Patlıcanın uzunlamasına bir tabağa yayın ve hazırladığınız peynirli harçtan  bir çorba kaşığı kadar alarak  uç kısmından başlayacak şekilde  patlıcanın üzerine yayın ve patlıcanı rulo şeklinde sarıp önce çırpılmış yumurta sarısına sonra galeta ununa batırarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.185 °C ‘de önceden ısıtılmıi fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

You Might Also Like

3 comments

Yazdırılabilir Tarif