Chocolate Creme Caramel

Ağustos 31, 2010

Çikolatalı Krem Karamel

Creme Caramel (3)

Tarif, www.alldessertrecipes.com’dan uyarlanmıştır.

Annemin canı günlerdir krem karamel çekiyor. Ve açıkçası artık çok sık yaptığım ve tercih ettiğim  bir tatlı değil  krem brule’nin keşfinden sonra:) Ama söz konusu anneler ve istekleri olunca akan sular durur ve bunu okuduğunda, kendisine de süpriz olacak ve bu akşam yiyeceği şekilde krem karameli hazır olur.

Not: Her zamankinin aksine çikolatalı denedim bu sefer, bakalım beğenecekmisin annecim?

(4 kişilik)

Malzemeler

  • 100 gr toz şeker
  • 60 ml ( 4 çorba kaşığı) su
  • 3 yumurta
  • 15 gr ( 1 çorba kaşığı) ince çekilmiş toz şeker yada pudra şekeri
  • 375 ml süt
  • 75 gr bitter çikolata
  • birkaç damla vanilya ekstresi

Creme Caramel (1)

Toz şekeri  ve suyun yarısını  bir sos tenceresine koyun ve ısıtın. Şeker çözülüp eriyinceye kadar  karıştırarak ısıtın ancak kaynatmamaya dikkat edin. Şeker tamamen eridiğinde kaynatmaya başlayın ve rengi altın kahverengi oluncaya kadar kaynatın ve bu noktada karıştırmayın. Ocaktan alın ve  geri kalan suyu ekleyerek tekrar  ocağa alın ve karamelin tamamen çözülmesini sağlayın. Hazır hale gelen karameli hiç bekletmeden krem karamel kalıplarına boşaltın. Bu ölçüler 4 adet karamel kalıbı için yeterli geliyor.

Diğer yandan yumurtaları 1 çorba kaşığı ince çekilmiş toz şekerle beraber iyice  çırpın. İnce çekilmiş toz şeker için, kahve öğütücüsünde yada mutfak robotunuzun ilgili aparatıyla toz şekeri birkaç kez çekmeniz yeterli olacaktır. Sütü, ufak ufak parçaladığınız çikolatayı ve vanilya ektresini bir sos kabı içerisine alarak çikolata eriyince kadar karıştırarak ısıtın ve birkç dakika kaynatarak ocaktan alın. Sütlü karışımı çırpılmış yumurta ve şekerli karışımın içerisine azar azar ve her eklediğinizde iyice çırparak ilave edin.

Sütlü karışım sıcak olduğu için yumurtalı karışım içerisine bir anda boşltmanız yumurtanın pişmesine neden olacağı için bu noktada oldukça dikkatli olup sütlü karışımı azar azar ve mutlaka çırparak yumurtalı karşıma yedirmeniz gerekli.

Derin bir fırın kabı  içerisine krem karamel kaplarınızın yarısına kadar gelicek şekilde sıcak su ekleyerek krem karamel kaplarınızı yerleştirin ve 150°C ‘ de önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Fırından  çıktıktan sonra oda sıcaklığında soğutun ve en az 6 saat buzdolabında bekleterek ( tercihen ertesi güne kadar, bu akşam için dünden hazırladım) kalıpları ters çevirerek servis yapın.

Creme Caramel (2)

Afiyet olsun.

You Might Also Like

6 comments

Yazdırılabilir Tarif