Classic Tiramisu’

Haziran 04, 2010

VE NİHAYET TİRAMİSU



























Bu fotoğraf   Tiramisu’nun bizim evde ne anlama geldiğini anlatıyor sanırım:)
Daha önce ‘Tiramisu Facile’ kolay tiramisu olarak tarifini verdiğim bu harika italyan tatlısını bu kez hakkını vererek İtalyan usulü denemek istedim ve bu sitedeki tarifi uygulamaya karar verdim. Kolay tiramisu olarak adlandırdığım muhallebi + labne peyniri ile yaptığım tiramisuyu tercih etmemin sebebi çiğ yumurta kullanmak istemeyişimdendi. Ancak bu tarifte yumurta kaynayan su üzerinde piştiği için denememek için bir sebebim kalmadı ve işte budur! dedirten bir sonuca ulaştım:)



Eğer sizin ailenizde de bizdeki gibi Tiramisu fanatikleri varsa bu tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ederim.


Malzemeler
  • 3 yumurta sarısı
  • 100 gr şeker 
  • 1 kutu 200 ml krema
  • 1 1/2 cup  360 ml espresso
  • 2 çorba kaşığı irish cream aroması
  • 2 çorba kaşığı espresso
  • 1 paket savoiardi (kedidili bisküvi)
  • 1 kutu Mascarpone peyniri
Öncelikle espressoyu hazırlayın ve içerisine 2 tatlı kaşığı şeker ilave ederek karıştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.  Yumurta sarılarını cam bir kaseye kırın. Orta boy bir sos tenceresinin yarısına kadar su doldurup ocakta kaynamaya bırakın.Yumurta sarılarını kırdığınız kaseyi , içerisinde su kaynayan tencerenin içine oturtun ve çırpma teli ile kabarıp köpük gibi oluncaya kadar çırpın. 
İçerisine 100 gr toz şekeri, 2 çorba kaşığı irish cream aromasını ve 2 çorba kaşığı espressoyu ekleyin.  İrish cream aroması ve  bu aşamadaki espresso tamamen opsiyoneldir, isterseniz eklemeyebilirsiniz yada sevdiğiniz başka bir aroma ekleyebilirsiniz ancak ben bunların çok yakıştığını düşünüyorum.
Mascarpone peynirini bir kaseye alın ve çatalla  ezerek yumuşatın ve daha  sonra bu karışıma  ilave ederek iyice karışmasını sağlayın.  Mikserle çırparak katılaştırdığınız kremayı da bu karışıma ekleyerek tiramisunun krema kısmını hazırlayın.
Tiramisuyu dilerseniz dikdörtgen bir kap içerisinde, dilerseniz benim tercih ettiğim gibi büyük bir kase içerisinde yada porsiyonluk küçük kaseler şeklinde hazırlayabilirsiniz.
Bunun için tiramisuyu hazırlamak istediğiniz  kabın içerisine bir kat  savoiardi kedidili bisküvi bir kat hazırladığınız  kreması olacak şekilde tiramisuyu hazırlayın.
Büyük dikdörtgen bir kap içerisinde hazırlamak için 2 kat bisküvi ile hazırlamanız, benim servis ettiğim gibi büyük ve derin bir kase içinse 3 yada kabın derinliğine göre 4 kat bisküvi ile hazırlamanız yeterli olacaktır.
Üzerine kakao serperek  soğutulmuş olarak servis edin.
Afiyet olsun.

You Might Also Like

13 comments

Yazdırılabilir Tarif