Sables Korova ( Korova Kurabiyeleri)

Mart 05, 2010


100_9133
( ‘Paris Sweets’ kitabından uyarlanmıştır.)

‘Paris Sweets’ eşimin bana armağan ettiği ve çok sevdiğim kitaplarımdan.  Yazarı Dorie Greenspan ve   kitabın içeriği ünlü Paris pastaneleri ve bu pastanelerin özel tarifleri.

Sables Korova (Korova Kurabiyeleri) Parisin ünlü pastanesi Pierre Hermé'nin  harika tariflerinden biri ve Dorie Greenspan kitabında bu tarifede yer vermiş. Korova şimdi orada olmasada bir zamanlar Champs-Élysées de olan bir restoranın ismi ve Pierre Hermé  bu  kurabiyeleri orada icat etmiş.

İyi ki icat etmiş bu harika kurabiyeleri. Çünkü bizim evin en sevilen kurabiyesi olduğunu söyleyebilirim. Zeynep'in yatmadan önce ve sabah uyandığında bir bardak sütle yemeyi en sevdiği kurabiye bu… Gelelim kurabiyenin malzemeleri ve yapılışına:



100_9139 Malzemeler:
  • 175 gr un
  • 30 gr kakao
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 150 gr  tereyağ (oda ısısında beklemiş)
  • 120 gr esmer şeker
  • 50 gr toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı fleur de sel yada 1/4 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı vanilya extresi
  • 150 gr bitter çikolata ( küçük parçalara kesilmiş)
Öncelikle kuru malzemeyi biraraya getirin.Kakao, un ve karbonatı bir kaba eleyerek kenara alın. Diğer tarafta tereyağını krema kıvamına gelinceye  kadar  orta hızda mikserle çırpın. Esmer ve beyaz şekeri deniz tuzunu  ve vanilya extresini de ilave edin ve  birkaç dakika daha çırpın. Daha sonra mikserin ( yada robotunuzun hamur karıştırma bölümünün)  hızını azaltarak  elenmiş kuru malzemeyi ( un,  kakao ve karbonat karışımı) ilave edin. Unlu karışımı ekleyin ve karışana kadar düşük ayarında biraz daha yoğurun bu noktada  mümkün olduğunca az yoğurmaya özen gösterin, malzemeler birbirine karışması yeterli olacaktır.
Kolaylıkla dağılan cinsten bir hamur elde edeceksiniz ama endişelenmeyin zaten hamurun böyle olması gerekiyor. Kurabiyenin püf noktası  unlu karışımı ilave ettikten sonra çok fazla yoğurmamak. Bu noktada kıyılmış çikolataları ekleyin.
Hazırlamış olduğunuz çikolatalı hamuru iki eşit parçaya parçaya bölün ve yaklaşık 4 cm çapında rulo haline getirerek streçe sarın ve en az 2 saat olacak şekilde buzdolabında bekletin.
Beklerken yağlı kağıt serilmiş iki fırın tepsisi hazırlayın.  Bekleme süresi  tamamlandığında  hamurunuzu keskin bir bıçak yardımı ile 1.5 cm kalınlığında kesin ve 2.5 cm aralıklar ile  165 C’ de önceden ısıtılmış  fırınınızda yağlı kağıt üzerinde pişirin. Ancak burada öenmli bir nokta var fırına sadece bir tepsi kurabiye verin ve her tepsiyi sadece 12 dakika pişirin.Kurabiyeler gözünüzde pişmemiş gibi görünebilir dert etmeyin zaten böyle olmaları gerekiyor. Kurabiyelerinizi oda sıcaklığında soğutun ve  diğer tepsiyi pişirin.
Saklama: Kurabiyelerinizi strece sarılı haliyle buzdolabında 3 güne kadar , deepfreezede 1 aya kadar  saklayabilirsiniz. Bu arada eğer hamurunuzu dondurursanız pişirmek için çözülmesini beklemenize gerek yok, dilimlendirin ve pişirme süresine 1 dakika ekleyerek pişirin.
Afiyet olsun.

You Might Also Like

2 comments

Yazdırılabilir Tarif